Mat Posted May 1, 2009 Share Posted May 1, 2009 witam, walcze z glonami w akwa, dostałem roślinki od znajomka i są całe ... w glonach (nitki okręcone do okoła liści) Otoski działają, ale chce troszke szybciej się ich pozbyć, mam 240L akwa a w nim 12neonków,5otosków,6kirysków, zbrojnika i 9 gupików. Prosze mi powiedzieć ile kosiarek mam wrzucić (rozsadnie) tak by uporały się z problemem. ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DoctorX Posted May 1, 2009 Share Posted May 1, 2009 Moje 4 kosiarki na kłębek (mieszczący sie w ręce - 4-8 roślin) "zaglonionych" roślin potrzebują 15-30 minut .Nie są małe.Akcja jest błyskawiczna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted May 2, 2009 Share Posted May 2, 2009 wystarczą dwie. u mnie obróciły dosłownie wszystko co było w akwarium w 2 dni. Obecnie muszę je dokarmiać bo nie mają co jeść. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted May 2, 2009 Share Posted May 2, 2009 Tak tylko kosiarka to ryba stadna, a 2 to nie stado Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted May 2, 2009 Share Posted May 2, 2009 ale kolega napisał, że chce się uporać z problemem więc po co przepłacać. Jak te choćby nawet 2 tygodnie popływają we dwie czy trzy to nic im się nie stanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted May 2, 2009 Share Posted May 2, 2009 Oj raczej zostaną na stałe , jak zawsze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mat Posted May 2, 2009 Author Share Posted May 2, 2009 Zostaną po prostu przeżucone do innego akwa, razem z gupikami ;p To ile ich wrzucić ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DoctorX Posted May 3, 2009 Share Posted May 3, 2009 ...a to w sumie można zrobić akcję z "wypożyczeniem" tak bocje jak i kosiarki mogą być użyczane na "akcję". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Macius240L Posted May 3, 2009 Share Posted May 3, 2009 Kup 4 kosiarki. Ja tak tez zrobilem i opanowaly plage glonow. I mozna je zastawic na stale w akwarium. W razie braku glonow chetnie jedza nawet suchy pokarm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mat Posted May 3, 2009 Author Share Posted May 3, 2009 Okej, dą 4 dzięki śliczne za pomoc ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts