dada391 Posted May 1, 2013 Share Posted May 1, 2013 WItam! jakie podłoże proponujecie do pielęgnic niebieskołuskich ?? chce mieć takie rośliny jak kryptokoryna itp. myślałem nad drobnym bazaltem co o tym sądzicie?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted May 1, 2013 Share Posted May 1, 2013 Piasek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bielszczanin Posted May 1, 2013 Share Posted May 1, 2013 Piasek jest najlepszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dada391 Posted May 1, 2013 Author Share Posted May 1, 2013 Ale przy piasku dużo osób mi mówiło że będe miał ciągle taką mętna wode bo one przekopują podłoże w sensie pielęgnice niebieskołuskie. I dlatego myślałem nad bazaltem a wy co o tym myślcicie?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karwos00 Posted May 1, 2013 Share Posted May 1, 2013 Jak dobrze wypłukany to na pewno mętna nie będzie - ja mam piach do piaskownic z obi i nawet jakw tym piachu grzebie, przesuwam, przerzucam, przesadzam to piasek sie unosi i opada, a woda jaka była taka jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dada391 Posted May 1, 2013 Author Share Posted May 1, 2013 To jakiś taki już kupić jak coś preparowany piasek akwarystyczny?? a jak rośliny dobrze się rozwijają w nim?? a jakie jeszcze inne podłoże byście mi proponowali, bo szczerze powiedziawszy boje się tej mętnej wody:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted May 1, 2013 Share Posted May 1, 2013 Prosisz o radę, czy szukasz potwierdzenia swoich obaw? Zwykły piasek z piaskownicy, tylko porządnie wypłukany-do bólu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karwos00 Posted May 1, 2013 Share Posted May 1, 2013 Jak będzie taka potrzeba nakręce jak grzebie w piasku i nic się nie mąci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dada391 Posted May 1, 2013 Author Share Posted May 1, 2013 no jak byś miał taki filmik bym był wdzięczny:) czyli jednak ten piasek polecacie:) do takiego akwa?? Taka mała ilość postów a ani jeden nie jest zgodny z regulaminem... No chyba, że lubisz zbierać "punkty". Regulamin 6.1. Mapet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts