tomi18 Posted May 1, 2009 Share Posted May 1, 2009 powiedzmy tak: opcja 1 -parka mieczyków/harem mieczyków 1+3 -parka prętnika/harem prętników 1+3 -15 neonków -ze 4 kiryski opcja 2 5 mieczyków: -2 samce i 3 samice -15-20 neonków -6 kirysków jako ekipa sprzątająca -brzanki sumatrzańskie/kosiarki itp.?? Proszę moi drodzy doradźcie coś? Filtracja: -kubełek fluval 205 -wew. mechanika jakis 650l/h -akwa pracuje pół roku z pielęgnicami ale źle mi się hodują i muszę je oddać z góry dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomi18 Posted May 1, 2009 Author Share Posted May 1, 2009 mógłby ktoś pomóc ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted May 1, 2009 Share Posted May 1, 2009 nie znam sie na mieczykach ale polecam prętniki / harem neonki z 15 szt 6-7 kirysków panda np. i ja do tego bym dorzuciła ramirezki tzn parke są cudne i uwziełam się co do polecania ich każdemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipcio_stg Posted May 1, 2009 Share Posted May 1, 2009 zgadzam się w 200% z aniją super wyważenie i dobór... prętniki mają w sobie magię tak samo jak ramirezki Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomi18 Posted May 1, 2009 Author Share Posted May 1, 2009 prętnik karłowaty ofc ? czyli byłoby tak: -prętnik karłowaty 1+2 -ramireza para -neon 15 szt. -kiryski jakieś -i może jakąś krewetke ? ale gdzie w małym mieście dorwać ramireza czy prętnika ... i jak rozróżnić samca od samicy przy pretniku i ramirezach... Link to comment Share on other sites More sharing options...
air Posted May 1, 2009 Share Posted May 1, 2009 poczytaj troszeczkę o tych rybkach są wymagające odnoście warunków ale bez przesady Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipcio_stg Posted May 1, 2009 Share Posted May 1, 2009 co do prętników to jest to sztuka stosunkowo prosta dla doświadczonych akwarystów. Najłatwiej rozróżnić po kolorze. samiec jest pięknie wybarwiony, a samica słabo ( wpada w lekko oliwkowy odcień ). Jak nie można kupić ich to zapytaj czy można zamówić. Niektóre sklepy przyjmują zamówienia. Kwestię ramirezek zostawiam bardziej dośwaidczonym Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrycja Posted May 1, 2009 Share Posted May 1, 2009 Ramirezki - samiec jest smuklejszy , a samiczka ma pełny brzuszek zabarwiony na lekko czerwony odcień. Samczyk ma także zazwyczaj ostrzej zakończoną płetwę grzbietową. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomi18 Posted May 1, 2009 Author Share Posted May 1, 2009 a tak? 1+2 gurami mozaikowy 15 neonów czerwonych 1+1 ramireza 1+2 mieczyki (raczej szybko będziesz miał więcej ) 5 kirysków Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrycja Posted May 1, 2009 Share Posted May 1, 2009 Raczej ok, ale te mieczyki mi jakoś nie pasują :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomi18 Posted May 1, 2009 Author Share Posted May 1, 2009 ok to te mieczyki wywale musze pozamawiac rybki w zoologu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts