Kasiaa Posted May 1, 2013 Share Posted May 1, 2013 Witam, mam pytanie względem dodatkowego oświetlenia, a mianowicie: akwarium 60l ze standardową pokrywą, do której ciężko jest zamontować dodatkowe oświetlenie, czy plastikową oprawkę świetlówki mogę przykleić do pokrywy?? Jeśli tak to jakim klejem to zrobić?? Akwarystycznym?? Silikonem, czy może czymś innym?? Z góry dziękuję za odpowiedź. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomeksup Posted May 1, 2013 Share Posted May 1, 2013 Po przyklejeniu zawsze jest ryzyko, że podczas twojej nieobecności odklei się i wpadnie do wody. W najlepszym wypadku rybki pójdą do nieba albo w najgorszym spłonie chata. Wg mnie musi być przymocowane mechanicznie. Może warto zrobić pokrywę ze sklejki ? Jakie masz oświetlenie standardowe ? 1x15W ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kasiaa Posted May 1, 2013 Author Share Posted May 1, 2013 Po przyklejeniu zawsze jest ryzyko, że podczas twojej nieobecności odklei się i wpadnie do wody. W najlepszym wypadku rybki pójdą do nieba albo w najgorszym spłonie chata. Wg mnie musi być przymocowane mechanicznie. Może warto zrobić pokrywę ze sklejki ? Jakie masz oświetlenie standardowe ? 1x15W ? 15, cz 18, ale stanowczo za mało, praktycznie nic nie chce rosnąć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts