Jump to content

Rośliny w wiadrze

Share

Recommended Posts

Witam,

Dzisiaj miało przyjść zamówione przeze mnie akwarium 240l. Niestety zostało one stłuczone gdzieś na magazynie i sprzedawca musi wysłać nowe. Przez majówkę i dni wolne od pracy baniak dotrze dopiero w przyszłym tygodniu, czyli mniej więcej za tydzień. Problem jest w tym że dzisiaj przyszły również zamówione roślinki ponad 200 sztuk. Nie ma na nie miejsca w 72l i muszą siedzieć w wiadrze. Pytanie jest takie czy po tak długim pobycie tam będą się nadawały do posadzenia. Wiadro wiadomo jak wiadro.. Woda zimna, a roślinki, które są na samym dole nie mają dostępu do światła.

Jestem wściekła ponieważ dzisiaj wszystko miało wystartować a boję się że będę znów musiała wydawać pieniądze na nowe rośliny bo te zginiją. :x

No można powiedzieć że tylko 72l się nadaję. 63l to krabarium ( no chyba że jako przekąska ;) ) a 25l jest już zlikwidowane. Postaram się coś tam upchnąć. A są może rośliny, które raczej na pewno nie przetrwają w wiadrze ? To w pierwszej kolejności przełożę właśnie te.

Właśnie przełożyłam roślinki do akwarium. Wszystkie. Nie wiem czy utrzymają formę, miejmy nadzieję że tak ponieważ wszystkie roślinki, które już były w akwarium nie mają dostępu do światła. Niestety albo jedne albo drugie. Nowych roślinek jest więcej więc postawiłam na nie.

Dziękuje za wszystkie porady :)