Jump to content

Jak wyłapać małe krewetki?

pinakolada
 Share

Recommended Posts

Jak w temacie. Mam małe RC ok 5-7mm i gęsto obrośnięte akwarium. Posiadam również czyste Sakury i nie chcę żeby się skrzyżowały (dodam że nie wiedziałam że mam małe, bo dorosłe wydałam 2 tygodnie wcześniej). Jedynym pomysłem jaki mi przychodzi do głowy jest wciągnięcie ich wężykiem do mniejszego akwarium. Co myślicie? Macie jakieś sposoby?

Innego wyjścia nie mam, a nigdy tak ładnie mi wszystko nie rosło jak teraz i miałabym grzech jakbym to wszystko rozwaliła. Krewetki muszę wyłapać żeby się z sakurami nie krzyżowały.

Plan był inny:) One w ogóle nie miały się wykluć u mnie. No ale co poradzić, z jednej strony fajnie bo to były moje pierwsze maluchy a z drugiej teraz robota dodatkowa.

Tak poza tematem rozmnażał ktoś krewetki hummel? Mam 7 sztuk mają po ok 1,5 cm ale nie widzę żeby coś tam się między nimi działo. Raz widziałam niby jak samiec wszedł na samiczkę (chyba to była ona) trwało to jakieś 2 sekundy i było 3 dni temu ale nie widzę jajeczek. Możliwe że jeszcze są za młode? Ciężko mi określić po rozmiarze bo nigdy ich w realu nie widziałam, dopiero u mnie w akwarium :)

Ja swoje też w zarośniętym wyłapuje. Podrzucam pokarm i się czaje na maluchu jak się zajmą jedzeniem. ;)

Spoko, ja kończę ten temat.

Powiedz mi tylko i udowodnij, że wyłapujesz wszystkie pitochy 2mm w zarośniętym akwa w jeden dzień, to będziesz moim Guru.

Hummelki mam, ale jeszcze się nie rozmnożyły. Mam nadzieję, że już niedługo. Piękne krewetki.

Sławek - czy gdzieś tu jest napisane, że pinakolada chce wyłapać w jeden dzień? :roll: Podpowiedziałem mój sposób, u mnie się sprawdza.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...