Pauline Posted April 28, 2013 Share Posted April 28, 2013 Witam, kilka miesięcy temu kupiłam do akwarium ogolnego kilka gupików, gdy jedna z rybek była w zaawansowanoj ciąży, przeniosłam ją na czas porodu do mniejszego akwarium - krewetkarium. Po urodzeniu 30 maluchów mama wróciła do akwarium ogolnego, a maluchy zostały w krewetkarium do czasu aż troche dorosły - gdy po jakims czasie przenosilam maluchy do akwarium ogolnego zauważyłam jadną rybkę, ledwo żywą za filtrem, nie umiala się stamtąd wydostać, wypusciłam ją i zostawiłam jako jedyną w krewetkarium, szczerze mowiac nie myślalam, że przeżyje, prawie się nie ruszała, ale przeżyła. Gdy podrosła zauważyłam, że różni od reszty gupików, jej tylna płetwa jest półzaokrąglona i kolorem calkowicie różni się od reszty, ma różnokolorowe plamki, podczas gdy pozostałe są całe niebieskie, wyglądają tak: Czy ktoś może mi wytlumaczyc co jest tego powodem ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted April 28, 2013 Share Posted April 28, 2013 Kundelek, mieszanka pawiego oczka z endlerem. Reszta to prawa genetyki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pauline Posted April 29, 2013 Author Share Posted April 29, 2013 Jak to możliwe? Skoro wszystkie moje gupiki to pawie oczka ? Jakim cudem jeden trafił się taki ? Luna: Na forum wymagana jest poprawna pisownia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shuy Posted April 29, 2013 Share Posted April 29, 2013 Pradziadkowie mogli mieć romans z Endlerem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted April 29, 2013 Share Posted April 29, 2013 Nawet nie musiał brać w tym udział Endlerek. Możliwe, że Twoje gupiki nie są utrwaloną odmianą barwną. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts