djbovorta Posted April 28, 2013 Share Posted April 28, 2013 Witam . Dziś kupiłem grzałkę Marina 200w i nocą zauważyłem że strasznie świeci spirala w środku.Wcześniej tego nie miałem w grzałce juwel.Co to w ogóle za firma ta marina? Na zdjęciu nie wygląda to tak ostro jak na żywo to normalnie jak czajnik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikodem Posted April 29, 2013 Share Posted April 29, 2013 Czy po wyłączeniu kontrolki też się świeci spirala. Jak nie to znaczy że dioda je naświetlała, jak tak to grzała tak długo się paliła że metal zrobił się gorący. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djbovorta Posted April 29, 2013 Author Share Posted April 29, 2013 Jak gaśnie dioda to powoli znika spirala.W ogóle strasznie dziadoska ta grzałka.Utrzymuje 23 stopnie a chciałbym 24-25 przy ustawieniu grzałki na poziom 26 dalej utrzymuje 23 .Eh teraz podkręciłem na 28 rano zobaczymy czy podniesie temp. do żądanych 25stopni.Jak na razie odradzam grzałki Marina.Chyba ją pieprzne w kosz i kupię fluvala z serii E No i kotek,po ustawieniu na 28 stopni po nocy nadal termonetr pokazuje 23 stopnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
S'Sayan Posted May 8, 2013 Share Posted May 8, 2013 Niech sobie świeci. 200W trochę jest i to raczej norma. U mnie w Tetrze 250W jest tak samo. No i kotek,po ustawieniu na 28 stopni po nocy nadal termonetr pokazuje 23 stopnie.Może by tak sprawdzić czy termometr działa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunay Posted May 9, 2013 Share Posted May 9, 2013 Dokładnie, jeśli grzałka grzeje, to musi podnosić temperaturę. W sumie nie wiadomo jakie akwarium ale tak czy siak coś musi drgnąć skoro chodziła. Sprawdź termometr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts