Profesor Posted April 28, 2013 Share Posted April 28, 2013 Witam posiadam krewetki rc , chciał bym się do wiedzieć czemu w moim małym zbiorniczku krewetki są blade nie które mają małe odcienie bieli a u gdy dam najbielszą siostrze do zbiornika 60l krewetki się strasznie barwią chodź jest tam prze rybie-nie i krewetki nie dostają pokarmu . Jak to się dzieje , że moje są takiej słabej barwy !? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtass9 Posted April 28, 2013 Share Posted April 28, 2013 Może masz złe parametry wody dla krewetek?_A może masz złe podłoże? Luna: Pisownia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Profesor Posted April 28, 2013 Author Share Posted April 28, 2013 Bazalt, w sumie 1-3 rośliny rosną a krewetki tak słabo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nantai Posted April 28, 2013 Share Posted April 28, 2013 Jakie masz parametry, czym karmisz, ile już masz krewetki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Profesor Posted April 29, 2013 Author Share Posted April 29, 2013 Parametry nie wiem , karmię pokarmem dla rybek obecnie , dla sumów czasem marchew i banan . Posiadam je 2 miesiące . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba90 Posted April 29, 2013 Share Posted April 29, 2013 Marchew jeszcze ujdzie, ale bananem nie karm, ponieważ zawiera bardzo dużo cukrów trudno przyswajalnych przez krewety. Z pewnością powodem słabej barwy RC są słabe parametry wody. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikodem Posted April 29, 2013 Share Posted April 29, 2013 Kiedyś jak miałem RC to były blade jak w akwa było mało roślin i kryjówek. Potem wsadziłem kilka sztucznych roślin, to się zrobiły czerwone- tego nie polecam. Ale po paru tygodniach zamiast plastiku wsadziłem kupę jawy i było ok z kolorami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts