ewka123 Posted April 27, 2013 Share Posted April 27, 2013 Witam, Czy może ktoś podpowiedzieć mi jak utworzyć zwarty dywan z marsilei hirsuty? Na jej temat znalazłam tylko to, że jest to roślinka niska o małych wymaganiach świetlnych. Nie wiem w jaki sposób ją przycinać, by utworzyć trawnik w akwarium. Akwarium 96l. rośliny: anubias, żabienica, sagittaria subulata, microsorium mini, hygrophila diformis, nurzaniec ryby: głównie małe kąsaczowate(fantom czerwony, czarny, czerwonogłówki, neony innesa, kosiarki, otoski) głównie nawożę akwarium nawozami easy-life(easy carbo, ferro, kalium potasium, pro-fito) niebawem zamierzam zacząć nawożenie solami, ale o tym innym razem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted April 27, 2013 Share Posted April 27, 2013 Ogólnie radzi sobie ona przy standardowym oświetleniu, ale wtedy wyciąga się do światła. Jeśli chcesz zachować ją nisko to dołóż światła. No i cierpliwie czekaj aż się zagęści Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewka123 Posted April 27, 2013 Author Share Posted April 27, 2013 czyli nie muszę jej przycinać podobnie jak glossostigmy, by się zagęściła? oświetlenie mam 20W osram i 18 W glo-power. Dziękuje za szybką odpowiedź Regulamin 6.1. Mapet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted April 27, 2013 Share Posted April 27, 2013 Ja nie podcinałem. Światła przydało by się ciut więcej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts