ddm Posted April 30, 2009 Share Posted April 30, 2009 Hej Teraz mam w 112l : ok. 20 gupików (w tym ok.16małych) ok. 12 molinezji (w tym 5małych) 4 duze mieczyki i jednego malucha 4 kiryski pstre 4 kardynałki 10 neonkow 1 otoska 1 zbrojnika 1 bocje(ktora miala zjadac slimaki -ale jakos jej to niw wychodzi ) poniewaz mocno się mnożą -a ja nie mam za bardzo co z nimi robic- postanowilam zmienic obsade na "mniej rozmnazajaca sie ) co powiecie o takiej: 10 neonków 4 kiryski 4 kardynałki 4 mieczyki 1 otosek 1 bocja dołożyłabym brzanki sumatrzanskie-5szt..bo strasznie mi sie podobaja i chyba nie tak łatwo się rozmnazaja.. oddam wszystkie gupiki i pewnie wszystkie molinezje:) co wy na to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thugdogg Posted April 30, 2009 Share Posted April 30, 2009 ogolnie mowiac masz za duzo ryb obecnie i musisz to zmienic napewno ie mozesz trzymac kardynalkow i neonow razem poniewaz kardynalki wola zimnna wode a neonki cieplejsza a na bocje zamale akwa .... moja propozycja to 10 neonkow 4 mieczyki 4 kirysy i 3 otoski a brzanki najlepiej chodowac w gatonkowym akwarium mozna je trzymac z innymi ale czesto to sie zle konczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts