Pinio122 Posted April 25, 2013 Share Posted April 25, 2013 Witam, w akwarium pływa: 15 neon innesa 2 zbrojniki otoski bodajże 3 5 kirysów sterby 1+2 kakadu Akwarium ma kubełek, rybki pływają w nim od 7-8 miesięcy (wpuszczane stopniowo), pytanie brzmi czy można coś dodać "dużych rozmiarów i kolorowego" aby pływało w środkowej i górnej części akwarium? Większość ryb zajmuje dno lub ściany i liście roślin a dodatkowo jak samiec kakadu "szaleje" to pustki na środku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted April 25, 2013 Share Posted April 25, 2013 ph, GH, KH, jaki materiał na dnie, jakie wymiary, jakie oświetlenie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pinio122 Posted April 25, 2013 Author Share Posted April 25, 2013 pH 6,7 Gh 5 KH 6 Cl2 0 NO3 0 NO2 0 Piach na dnie, oświetlenie standard 2x18, pokrywa wyklejona "odbłyśnikiem". Wymiary 80x35x40. Filtr unimax 250, kokos, korzeń (dość duży), kilka kamieni ułożonych osobno i w kształcie grot/kryjówek, rośliny nie jestem w stanie określić jakie, dostałem od brata. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted April 25, 2013 Share Posted April 25, 2013 Dorzuć liści dębowych i patyczków na dno. Wywabisz tym samca kakadu do góry i zapewnisz karmę dla przychówku. Otosków dokup do 8. Kirysków do 6-8. Spraw żeby akwa zdziczało do naturalnego wyglądu, a będzie lepiej. Koniecznie dodaj rośliny pływające, jeśli już nie masz. To nie jest kwestia dokładania ryb. Samce kakadu rosną naprawdę duże, więc jak wsio zrobisz dobrze, to będzie ok. PS. neonów do 20 możesz z czystym sumieniem dołożyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pinio122 Posted May 14, 2013 Author Share Posted May 14, 2013 Byłem dziś w zoologicznym i chciałem dokupić jeszcze jeden kokos(mam 1szt.-połówkę), jedna Pani powiedziała, że kokos zakwasza i chyba nie bardzo a druga że musiałbym kilkanaście wrzucić aby coś się zmieniło. Co mam myśleć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gibon2008 Posted May 15, 2013 Share Posted May 15, 2013 Jesli jest dobrze przygotowany to nic ci nie zrobi z woda , ja mam w swoim akwarium i nie zauwazylem zadnych zmian . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts