Profesor Posted April 22, 2013 Share Posted April 22, 2013 Witam chciałem się dowiedzieć jakie pokarmy są dobre dla krewetek RC na wybarwianie , by posiadały piękne barwy . Obecnie daje im marchew i pokarm dla sumów . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blausebol Posted April 22, 2013 Share Posted April 22, 2013 Polecam pokarmy marki hikari których osobiście używam jestem zadowolony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted April 22, 2013 Share Posted April 22, 2013 Ja swoim daję pokarmy (nie wszystkie z Jego oferty) od MAT4321 z Allegro i na ubarwienie krewet oraz ich stan i prokreację nie narzekam, a pokarmy są tanie. Do tego możesz dać szpinak,marchew, banan, itp. (byle z pewnego źródła). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Profesor Posted April 24, 2013 Author Share Posted April 24, 2013 Sławek121 a jak podajesz te kapsułki bo jak je miałem to nie chciały tonąć . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted April 24, 2013 Share Posted April 24, 2013 Sławek121 a jak podajesz te kapsułki bo jak je miałem to nie chciały tonąć .Akurat ja kupuję tonące tabletki i granulki, nie te jaskrawe pałeczki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gracjanna Posted April 24, 2013 Share Posted April 24, 2013 Jak dajecie banana to pamiętajcie go wyjąć ja o swoim kiedyś zapomniałam i widok o poranku nie zachwycał Bananny są chętnie jedzone przez krewetki ale mają dużo cukru. Krewetki z glonów głównie jedzą okrzemki, dokarmiam swoje spiruliną, płatkami, czasem wrzuce brokuła albo marchewkę. Z wspomagających barwe mam Krill Flake z Tropicala i czasem sypnę, ale nie wierze w pokarmy podbijajce barwę u ryb czy krewetek, to tylko chwyt marketingowy wg. mnie Grunt aby pokarm był urozmaicony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted April 24, 2013 Share Posted April 24, 2013 ... ale nie wierze w pokarmy podbijajce barwę u ryb czy krewetek, to tylko chwyt marketingowy wg. mnie Przeważnie są to pokarmy zawierające karoten, więc ich działanie jest jak najbardziej skuteczne. Są też, z tym że nie pamiętam nazwy i składu, pokarmy podnoszące biel u np.Cristali. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gracjanna Posted April 25, 2013 Share Posted April 25, 2013 Właśnie wspomniany przeze mnie Krill karotenu nie ma A jak jest to pewnie w produktach pochodzenia roślinnego i jest to niewielki %. Dlatego wole dać czasem marchewke i nie wierze w obietnice producentów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted April 25, 2013 Share Posted April 25, 2013 Możesz nie wierzyć, ale do puki nie przedstawisz/my konkretnych wyników badań na zawartość karotenu dalsza dyskusja nie ma sensu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Profesor Posted April 25, 2013 Author Share Posted April 25, 2013 Sławku czyli polecasz mi wyroby tego pana z allegro ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted April 25, 2013 Share Posted April 25, 2013 Jak najbardziej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts