misiulegia Posted April 22, 2013 Share Posted April 22, 2013 Co myślicie? Para paletek w zbiorniku 120l??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desperat Posted April 22, 2013 Share Posted April 22, 2013 Już po twoim pytaniu twierdze że na tak delikatne ryby jak paletki się nie nadajesz. Potrzebują minimum 240L na 2 parki (ryba stadna). Wybierz sobie biotop, a my ci dobierzemy obsadę i całą reszte. Przydałyby się wyniki testów na: ph, gh, kh,... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiulegia Posted April 22, 2013 Author Share Posted April 22, 2013 Hmm Byłem ostatnią w sklepie akwarystycznym i Mieli tam parkę paletek wraz z innymi rybami. Więc chyba można?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted April 22, 2013 Share Posted April 22, 2013 Możesz je sobie wsadzić do wiadra i cieszyć się że pływają. Można. Tylko nie wracaj tu później o pomoc jak skarłowacieją. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiulegia Posted April 22, 2013 Author Share Posted April 22, 2013 A jak kupię paletki 4,5cm??? Ja tylko pytam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted April 22, 2013 Share Posted April 22, 2013 To wystarczą słoiki, nie musi być wiadro. I jeszcze szczeniaki bernardyna do bloku. W końcu są malutkie, takie kizi mizi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted April 22, 2013 Share Posted April 22, 2013 Nie, nie możesz mieć paletek. Zapomnij i koniec. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rybafello Posted April 23, 2013 Share Posted April 23, 2013 Ty chyba zwariowałeś taki mały zbiornik i paletki? To akwarium nawet na skalara za małe jest. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaa Posted April 23, 2013 Share Posted April 23, 2013 Najlepiej poczytać o wymaganiach danego gatunku ryb. Nawet w książkach z przed 30 lat jest napisane, że dla palatek minimum 240l. A po co męczyć zwierzaki? Z własnego doświadczenia wiem, że przy zakładaniu akwaria, potrzeba dużo pokory i posłuchania dobrych rad doświadczonych akwarystów. I przy takim podejściu, będą najlepsze efekty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted April 23, 2013 Share Posted April 23, 2013 E tam, nie słuchaj ich, oni się nie znają. On widział w sklepie. Ja kiedyś widziałem karpie na święta w reklamówkach, logicznym więc jest że karpie można hodować w reklamówkach - prawda Misiulegia? nemo130: Koniec spamu, każdy następny post odpowiednio wynagrodzę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted April 23, 2013 Share Posted April 23, 2013 Hmm Byłem ostatnią w sklepie akwarystycznym i Mieli tam parkę paletek wraz z innymi rybami. Więc chyba można?? Tak widziałeś i zamierzasz brać nich przykład a oni tak zrobili bo wiedzą że jak je wsadzą do akwarium np. 500l to nikt nie kupi bo ktoś widzi na oko w jakim akwarium pływają i co niektórych nie stać na taki litraż i wgl. Ale może z innego powodu je tam wepchali, może szybciej schodzą, nie wnikam. Faktem jest że dyskowce jeśli o nich mowa wymagają bardzo dużych zbiorników, myli się ten kto twierdzi że dwie pary dla ryby stadnej to wystarczająca ilość- od 6 sztuk należy mówić o stadzie. A wracając do paletek, w tym akwarium możesz takie trzymać. http://www.dwslogistic.pl/aukcje/tenis/ ... ndard2.jpg 8-) Zwróć uwagę na piękne wybarwienie i kształty. Edit. Swoją drogą, mam akwarium 4x większe i nawet nie pomyślał bym o paletkach gdyż rośliny tyle miejsca zajmują że, nie miałby by gdzie pływać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts