Jump to content

Zbiornik 120l + Paletki

misiulegia
 Share

Recommended Posts

Już po twoim pytaniu twierdze że na tak delikatne ryby jak paletki się nie nadajesz. Potrzebują minimum 240L na 2 parki (ryba stadna). Wybierz sobie biotop, a my ci dobierzemy obsadę i całą reszte.

Przydałyby się wyniki testów na: ph, gh, kh,...

Najlepiej poczytać o wymaganiach danego gatunku ryb. Nawet w książkach z przed 30 lat jest napisane, że dla palatek minimum 240l.

A po co męczyć zwierzaki? Z własnego doświadczenia wiem, że przy zakładaniu akwaria, potrzeba dużo pokory i posłuchania dobrych rad doświadczonych akwarystów. I przy takim podejściu, będą najlepsze efekty.

E tam, nie słuchaj ich, oni się nie znają. On widział w sklepie. Ja kiedyś widziałem karpie na święta w reklamówkach, logicznym więc jest że karpie można hodować w reklamówkach - prawda Misiulegia? :P

nemo130: Koniec spamu, każdy następny post odpowiednio wynagrodzę.

Hmm

Byłem ostatnią w sklepie akwarystycznym i Mieli tam parkę paletek wraz z innymi rybami.

Więc chyba można??

Tak widziałeś i zamierzasz brać nich przykład a oni tak zrobili bo wiedzą że jak je wsadzą do akwarium np. 500l to nikt nie kupi bo ktoś widzi na oko w jakim akwarium pływają i co niektórych nie stać na taki litraż i wgl.

Ale może z innego powodu je tam wepchali, może szybciej schodzą, nie wnikam.

Faktem jest że dyskowce jeśli o nich mowa wymagają bardzo dużych zbiorników, myli się ten kto twierdzi że dwie pary dla ryby stadnej to wystarczająca ilość- od 6 sztuk należy mówić o stadzie.

A wracając do paletek, w tym akwarium możesz takie trzymać.

http://www.dwslogistic.pl/aukcje/tenis/ ... ndard2.jpg 8-)

Zwróć uwagę na piękne wybarwienie i kształty.

Edit.

Swoją drogą, mam akwarium 4x większe i nawet nie pomyślał bym o paletkach gdyż rośliny tyle miejsca zajmują że, nie miałby by gdzie pływać.