Psychosis Posted April 20, 2013 Share Posted April 20, 2013 Witam. Chciałem zaprezentować Wam moje akwarium. Data zalania: czerwiec 2012 Wymiary: 40x25x25 (profilowane) Oświetlenie: 11W, 6500K (świetlówka kompaktowa) - świeci 10 godzin dziennie Filtracja: Aquael fan mikro plus Ogrzewanie: Tetra HT25 - 25W Podłoże: Bazalt a pod nim ziemia ogrodowa Nawożenie: Zestaw soli, intermag, easy carbo Parametry: temp.-26°C, pH-7,2, gH-7°n, kH-10°n ( powoli obniżam pH przy pomocy armatki torfowej ) Fauna: Bojownik, ślimaki świderki i zatoczki Flora: Micorosorum philipine, sagittaria subulata, najas guadelupensis, nurzaniec, mech, gałęzatka, pistia, limnophila sessiliflora Zdjęcia: Tak akwarium wyglądało jakiś czas temu: Aktualnie wygląda tak: Nieśmiały mieszkaniec: Obecnie akwarium prowadzi się bezproblemowo, jedynym kłopotem jest film białkowy i marniejący nurzaniec. W najbliższej przyszłości dodam hydrocotyle tripartita. Za około dwa miesiące planuję zrobić reset, wtedy zmienię podłoże na drobniejszy bazalt lub piach, być może wymienię też oświetlenie na 8w T5. Mile widziane słowa krytyki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted April 20, 2013 Share Posted April 20, 2013 Bojek ma fajne proporcje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommy Posted April 20, 2013 Share Posted April 20, 2013 Jak na tak nieduży zbiornik to naprawde ładnie się prezentuje, klimatycznie można rzec. Do tego bardzo ładny bojownik. Na zdjęciach akwarium sprawia wrażenie sporo większego, co jest jak najbardziej pozytywne. Jedyną sprawę bym zmienił: nieco drobniejsze podłoże i zrobił trochę bardziej "zarośnięte" akwarium, ale to oczywiście kwestia gustu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daarekn Posted April 20, 2013 Share Posted April 20, 2013 Bardzo fajny klimacik. Myślę, że sporo włożyłeś w to pracy ale jak widać na załączonym obrazku efekt jest naprawdę niezły. Podzielam zdanie Kolegi Tommy, że "razi" w oczy to podłoże ale jak sam wspomniałeś idzie do wymiany więc będzie ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ren86 Posted April 21, 2013 Share Posted April 21, 2013 Cudowności, bardzo mi się podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tasman Posted April 21, 2013 Share Posted April 21, 2013 Akwarium całkiem przyjemne, ale bazal jest trochę zbyt gruby, przez co dno wygląda jak gruzowisko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts