magda. Posted April 19, 2013 Share Posted April 19, 2013 (edited) HejOto nowa odsłona moich 54 litrów. Poprzednie rybki oddałam komuś do większego akwarium, więc trafił tu mój bojownik Mieszko.Filtracja: HJ-722Oświetlenie: lampka biurkowaInne sprzęty: grzałka 100wMieszkańcy: Bojownik, Razbora Klinowa x8Rośliny: moczarka, anubiasy, zwartki, nurzaniec, microsorium, mech, jakaś paproć pływającaTechnika CO2: -Nawozy, preparaty: -Parametry wody: nie znamNa razie jest tak. Planuję dokupić więcej roślin, wcześniej zapełniały 30l bojownika, więc w 54l jest ich chyba trochę za mało. Żwirek jest nie najlepszy, ale taki miałam to dałam.Co myślicie o akwarium? Edited May 24, 2013 by magda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted April 19, 2013 Share Posted April 19, 2013 Źle nie jest, ale ryby wyglądają nie najlepiej. Pomyśl nad zmianą karmy na lepszą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gracjanna Posted April 19, 2013 Share Posted April 19, 2013 Ja bym dodała jakieś tło, i pozbyła się moczarki bo wprowadza lekki chaos. Akwarium nie wygląda na 54l ale to pewnie kwestia zdjęcia. Rzeczywiście razbory wygladają na lekko wychudzone. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magda. Posted April 19, 2013 Author Share Posted April 19, 2013 Razbory kupiłam wczoraj! Pewnie są jeszcze młode. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rybafello Posted April 20, 2013 Share Posted April 20, 2013 Nawet ładne akwa. Nie wiem jak wy robicie że rośliny wam nie zdychają. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daarekn Posted April 20, 2013 Share Posted April 20, 2013 Mi się osobiście podoba. Zmieniłbym parę rzeczy np inne podłoże, dodałbym ciemne tło i posadził więcej roślinek po prawej stronie. Najważniejsze w tym wszystkim to aby akwarium podobało się swojemu właścicielowi:-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magda. Posted April 20, 2013 Author Share Posted April 20, 2013 Dzięki, już dzisiaj coś pozmieniałam, jest tło, wstawię niedługo zdjęcia. Wrzuciłam trochę liści i jeszcze jeden korzeń. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magda. Posted April 30, 2013 Author Share Posted April 30, 2013 Na razie jest taki mały bałagan. Muszę pomyśleć co tu zrobić z tym akwarium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magda. Posted May 5, 2013 Author Share Posted May 5, 2013 Zmiany. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted May 5, 2013 Share Posted May 5, 2013 Fajny bałagan, ale zmień barwę oświetlenia na dzienną. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magda. Posted May 6, 2013 Author Share Posted May 6, 2013 Dzięki. Dobrze, będę myśleć nad nowym oświetleniem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magda. Posted May 12, 2013 Author Share Posted May 12, 2013 Większe zmiany. Filtr: Aquael Fan-2 plus Oświetlenie: Aquael DecoLight 11 W Będę dodawać jeszcze jakieś roślinki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magda. Posted May 17, 2013 Author Share Posted May 17, 2013 Cały czas staram się polepszyć, upiększyć akwarium Razbory urosły/przytyły Zachęcam do komentowania co fajne a co poprawić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xtigerx Posted May 17, 2013 Share Posted May 17, 2013 Podoba mi się.Dodał bym tylko ze 2 -3 małe gałązki z szyszkami olchy i to wszystko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magda. Posted May 17, 2013 Author Share Posted May 17, 2013 Fajnie, dzięki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robos7 Posted May 18, 2013 Share Posted May 18, 2013 Zakryj może jakoś prawą stronę, strasznie jasno ten piasek w tym iejscu wygląda. Jak chcesz zostawić jakąś "plażę" to po prostu przeniósłbym liście z lewej na prawą bo tam jest ciemniej i może nie będzie się to tak rzucało w oczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magda. Posted May 24, 2013 Author Share Posted May 24, 2013 Jednak wróciły moje anubiasy i moczarka. Doszedł mech willow moss i bulwa lotosa tygrysiego. Nowy mieszkaniec Ampularia niebieska (na zdjęciu wcina wafelka). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek1702 Posted May 24, 2013 Share Posted May 24, 2013 Ładnie to teraz wygląda. Fajny ślimaczek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magda. Posted May 25, 2013 Author Share Posted May 25, 2013 Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostka99 Posted May 26, 2013 Share Posted May 26, 2013 Ja bym jednak przycięła trochę rośliny i zapanowała nad tym, ale kto co woli. Tak to ładnie. Podchodzi nawet trochę pod BW. Tylko większą herbatkę zrobić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts