NemoX Posted April 19, 2013 Share Posted April 19, 2013 Witam, zakupiłem dzisiaj mrożony pokarm - larwy czarnego komara, 1 raz kupiłem mrożonkę i nie wiem czy dobrze wybrałem. Moja obsada to kiryski pstre, gupiki pawie oczko, neony innesa i kakadu 1+2. Akwarium 112l. Czy ten pokarm jest dla nich odpowiedni? Jak podsawać takie pokarmy od razu do zbiornika i tam ma się rozpuszczać czy rozpuścić w szklance i wlać wszystko razem? Na przyszłość jakie polecacie mrożonki a jakie nie. Z naciskiem na pokarm dla kakadu te mrożonki kupiłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kharo Posted April 19, 2013 Share Posted April 19, 2013 Larwy komara mogą być, a co do karmienia to lepiej rozpuść sobie pokarm np w kieliszku i potem daj do akwarium jak się rozpuszczą. Ważne szczególnie jeśli wcześniej nie podawałeś mrożonek to ostrożnie z ilością bo możesz narobić "syfu" w akwarium. Lepiej daj za mało niż za dużo, na początek najlepiej rozpuść niewielką ilość i przy następnym karmieniu najwyżej dasz więcej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts