Jump to content

Neonki lub coś innego.

Recommended Posts

wiem najpierw jak wlewałem wode do akwa ( bez rybek i roślin ) to póżniej dałem esklarin czy coś akiego żeby chloru nie było.Znam sbosób na pozbycie się chloru z wody poprostu zagouj ją i jak wystygnie to wlac do akwa.

• 2 weeks later...

gupiki i neonki + bojownik ... kiepski pomysł :D

dlaczego kiepski :?: dadzą sobie rade, większość rybek rozmnażanych w PL jest przystosowanych do bardzo podobnych parametrów wody, a te parametry z opisów książkowych odnoszą się bardziej do rybek z importu ;)

10-15 neonek będzie w tym baniaku ślicznie wyglądać

Pozdro dla ziomka z BB ;)

większość rybek rozmnażanych w PL jest przystosowanych do bardzo podobnych parametrów wody, a te parametry z opisów książkowych odnoszą się bardziej do rybek z importu
A Ty oczywiście wiesz na pewno, że te, które są w sklepach pochodzą z polskich hodowli, tak?

Zresztą to nie tylko kwestia parametrów. Bojownik może atakować gupiki z powodu ich kolorowych długich ogonów.

w Bielsku są polskie neonki inessa ;) no nie wiem jak w sferze bo tam jest różnie...

jak kiedyś zaczynałem przygodę z akwarystyką to miałem w baniaku bojownika, skalary, gupiki, molinezje, mieczyki, neonki, przez krótki okrea miałem do tego wszystkiego parke kakadu, Wiem mieszanka wybuchowa której nie polecam ale szczerze to miałem święty spokój w akwarium ;)

bojownik interesował się jedynie narybkiem gupików i nie przesadzaj z tym bojownikiem bo prędzej danio obgryzie płetwy gupikowi, bojownik to bardzo spokojna rybka i tyle...

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...