Maksymilian Posted April 30, 2009 Share Posted April 30, 2009 Mam akwarium z: - 1 bojownikiem syjamskim - 4 gupikami - 2 kiriskami Za kilka dni wybieam się jeszcze po rybki i roślinnki szczególnie podobajom mi się neonki inesa.Co o tym sądzicie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo180 Posted April 30, 2009 Share Posted April 30, 2009 ile litrow ma twoje akwa i jakie parametry? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maksymilian Posted April 30, 2009 Author Share Posted April 30, 2009 Akwa 60l a paramery to wiem tylko ze ph ok. 7 mieszkam w bielsku i z kranu wlewałem wode do akwa Edit: Oczywiście tez te różne płyny itp. Edytuj posty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo180 Posted April 30, 2009 Share Posted April 30, 2009 Mogło by być z 8 neonków a woda moze być kranówka ale musi odstać w wiadrze przynajmniej dobę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maksymilian Posted April 30, 2009 Author Share Posted April 30, 2009 wiem najpierw jak wlewałem wode do akwa ( bez rybek i roślin ) to póżniej dałem esklarin czy coś akiego żeby chloru nie było.Znam sbosób na pozbycie się chloru z wody poprostu zagouj ją i jak wystygnie to wlac do akwa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo180 Posted April 30, 2009 Share Posted April 30, 2009 Mam akwarium z: - 1 bojownikiem syjamskim - 4 gupikami - 2 kiriskami dokup 3 +6-8neonow innesa i natym wystarczy nie bedzie przerybienia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maksymilian Posted April 30, 2009 Author Share Posted April 30, 2009 Mam pytanko czy dac jeszcze tez max. kiriski? Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo180 Posted April 30, 2009 Share Posted April 30, 2009 no napisałem dokup 3 sztuki bo kiryski to stadne ryby Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bluee15 Posted April 30, 2009 Share Posted April 30, 2009 A jakie to Kiryski? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maksymilian Posted April 30, 2009 Author Share Posted April 30, 2009 Nie zauwazyłem a kiriski sa pstre i dziekuje za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo180 Posted April 30, 2009 Share Posted April 30, 2009 Nie ma za_co jak są pstre to dokup 3 sztuki żeby było 5 i będzie dobrze czekam na fotki nie ma za_co od tego właśnie jest_to forum żeby sobie pomagać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maksymilian Posted April 30, 2009 Author Share Posted April 30, 2009 Na galeri masz ten sam nic ja tak ale nie moge znalezc kabla usb i dla tego nie ma fotek Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo180 Posted April 30, 2009 Share Posted April 30, 2009 no ja mam ten sam nick a ty tez masz galerie z nickiem maksymiliaan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maksymilian Posted April 30, 2009 Author Share Posted April 30, 2009 Tak ale bez jednego "a" i z dużej litery a jakie lubisz najbardziej rybki ja cyba neonk inesa Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo180 Posted April 30, 2009 Share Posted April 30, 2009 pogadamu nagg zeby postow nie nabijac oki wejdz w moja galeria a ja wejde w twoja na ktorej stronie jest twoja galeria Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maksymilian Posted April 30, 2009 Author Share Posted April 30, 2009 Tylko ja mam konto ale bez fot narazie Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmienniak Posted April 30, 2009 Share Posted April 30, 2009 gupiki i neonki + bojownik ... kiepski pomysł Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maksymilian Posted May 9, 2009 Author Share Posted May 9, 2009 Mam jeszcze pytanko czy za miast neonów może być barwieniec czarny ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ISSAC Posted May 9, 2009 Share Posted May 9, 2009 gupiki i neonki + bojownik ... kiepski pomysł dlaczego kiepski dadzą sobie rade, większość rybek rozmnażanych w PL jest przystosowanych do bardzo podobnych parametrów wody, a te parametry z opisów książkowych odnoszą się bardziej do rybek z importu 10-15 neonek będzie w tym baniaku ślicznie wyglądać Pozdro dla ziomka z BB Link to comment Share on other sites More sharing options...
mszt Posted May 9, 2009 Share Posted May 9, 2009 większość rybek rozmnażanych w PL jest przystosowanych do bardzo podobnych parametrów wody, a te parametry z opisów książkowych odnoszą się bardziej do rybek z importuA Ty oczywiście wiesz na pewno, że te, które są w sklepach pochodzą z polskich hodowli, tak? Zresztą to nie tylko kwestia parametrów. Bojownik może atakować gupiki z powodu ich kolorowych długich ogonów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ISSAC Posted May 9, 2009 Share Posted May 9, 2009 w Bielsku są polskie neonki inessa no nie wiem jak w sferze bo tam jest różnie... jak kiedyś zaczynałem przygodę z akwarystyką to miałem w baniaku bojownika, skalary, gupiki, molinezje, mieczyki, neonki, przez krótki okrea miałem do tego wszystkiego parke kakadu, Wiem mieszanka wybuchowa której nie polecam ale szczerze to miałem święty spokój w akwarium bojownik interesował się jedynie narybkiem gupików i nie przesadzaj z tym bojownikiem bo prędzej danio obgryzie płetwy gupikowi, bojownik to bardzo spokojna rybka i tyle... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maksymilian Posted May 10, 2009 Author Share Posted May 10, 2009 Kiedyś je trochę po podgryzał ale już nie ma śladu po jakichkolwiek konfliktach lecz bojka gupiki się boją. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts