arkosw Posted April 16, 2013 Share Posted April 16, 2013 Siemka. Mam kilka pytań dotyczących krewetek amano i glonojadów syjamskich.: Czy się nie pogryza? (w nocy gdy krewetka pływała obok glonojada on szybko zaczął zmierzać w jej kierunku ale krewetka schowała się pod kamieniem) Czy to normalne że glonojady syjamskie w nocy pływają góra , dół i tak cały czas ? Bylem w zoologu i powiedziałem że chcę 15 krewetek (5 dla kolegi), w domu patrzę a 2 lub 3 (nie pamiętam ile a teraz ich nie znajdę. ) jest czerwone a nie przezroczyste. Czy to są amano ? Czy w nocy może świecić 6 diod led ?( lubię oglądać krewetki jak "biegają" po akwarium, w dzień się prawie nie ruszają a w nocy nic nie widać ) czy ledy nie przeszkodza rybkom w śnie? A krewetkom w nocnym "spacerze"? DZIĘKUJĘ WSZYSTIIM ZA ODP.! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rainbow Posted April 19, 2013 Share Posted April 19, 2013 1. Nie powinny. Póki glonojad syjamski jest młody. W jakim litrażu masz te glonojady? 2 Nie normalne. 3. Amano nie są czerwone. Czerwone mogą być red cherry. 4. Może świecić. Jak krewetki cały czas "biegają " po akwarium nie jest to dobrym znakiem. Sprawdź parametry wody. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesiu681 Posted April 19, 2013 Share Posted April 19, 2013 Syjamskie z amano ? Poczytaj trochę na temat glonojadów syjamskich i do jakich rozmiarów dorastają a potem dobierz sobie obsadę , no chyba że masz co najmniej aqwa 240L lub większe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts