djbovorta Posted April 15, 2013 Share Posted April 15, 2013 Witam. W niedziele kupiłem fluval 206 który zamontowałem zgodnie z instrukcją obsługi i działa ok jak nie ruszam kubła.Jednak jak przechylę kubłem na boki czy do przodu i tyłu przez sekundę lub dwie hałasuje bardziej i puszcza bąbelki z wylotu,czy to normalne?. Cze mam gdzieś powietrze w kuble bądz zapowietrza się sam poruszając nim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted April 16, 2013 Share Posted April 16, 2013 Nie zapowietrza się. Ma w sobie powietrze i po ruszeniu uwalnia je,jest to normalne.Po prostu nie był dobrze odpowietrzony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djbovorta Posted April 16, 2013 Author Share Posted April 16, 2013 Jak mam go prawidlowo odpowietrzyc? Robiłem wszystko zgodnie z instrukcją producenta.Czy przez to że gdzieś tam pod głowiczką mam powietrza troszkę filtr może bardziej hałasować? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted April 16, 2013 Share Posted April 16, 2013 Powietrze może być w gąbkach,nie wiem czy je wycisnąłeś w wodzie, czy nie.Albo nie do końca je wycisnąłeś. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djbovorta Posted April 16, 2013 Author Share Posted April 16, 2013 Niestety nie moczyłem gąbek w wodzie bo w instrukcji nic o tym nie było.Podłączyłem węże i wszystko co potrzeba po czym pompką kilka razy po pompowałem i włączyłem filtr.Czy te powietrze z czasem zniknie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nantai Posted April 16, 2013 Share Posted April 16, 2013 Zniknie. Ja mam też ten sam model i tak samo się zachowuje z tym powietrzem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djbovorta Posted April 16, 2013 Author Share Posted April 16, 2013 Czyli nie muszę nim kręcic żeby powietrze znikneło? Zauważyłem też że jeśli wyłącze filtr i przekręcę tą wajchą od przepływu na zamknięty to po bokach uroni sie kilka kropli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nantai Posted April 16, 2013 Share Posted April 16, 2013 Możesz potrząsnąć, żeby przyspieszyć "odpowietrzanie" filtra. Co do tego, że się uroni to normalna sprawa. Gorzej jakby coś leciało przy włączonym filtrze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djbovorta Posted April 16, 2013 Author Share Posted April 16, 2013 Wiesz filtr ma 3 dni więc nie powinno lać kupiłem nówkę oczywiscie z 3letnią gwarancią Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daarekn Posted April 20, 2013 Share Posted April 20, 2013 To, że nówka to jeszcze o niczym nie świadczy. Mój JBL e901 po paru dniach delikatnie zaczął przeciekać. Raz na parę minut przy zatrzaskach pojawiają się krople wody. Problem jak sądzę tkwi w uszczelce. Kupiłem wazelinę techniczną i jutro będę działał z nadzieją, że wszystko wróci do normy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts