NFSMW Posted April 14, 2013 Share Posted April 14, 2013 Cześć Otóż mam problem z pewnym sprzedawcą w akwarystycznym, otóż chodzi mi dokładnie o bojowniki. Jak praktycznie w każdym sklepie, bojowniki są w kubeczkach i przy kasie, najczęściej nie ma tam pięknych okazów a już nie mówię o tym że samic praktycznie dostać nie mogę ale mniejsza z tym. Gość ma półkę a na niej akwarium z roślinami, jest podzielone na kilka części i między nimi jest decha a na niej bojowniki, moim zdaniem same rarytasy, było tam ok. 20 kubeczków z bojownikami, te co z przodu widziałem to po prostu sama piękność, jeden biały drugi czarny najprawdopodobniej halfmoon i obok były crowntail z pięknymi barwami, czerwono białym i z innymi wybarwieniami. Podchodzę do sprzedawcy z pytaniem " czy można obejrzeć te bojowniki ? " a on " absolutnie nie " i tak w koło macieju, nie chciał mi ich pokazać a tym bardziej sprzedać ;x Nie wiem co mu jest -.- w łape mu dać ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zelus525 Posted April 14, 2013 Share Posted April 14, 2013 Zapytaj dlaczego, powinien ci powiedzieć Zapytaj, też o to po co tam są te bojki, skoro nie na sprzedaż. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted April 14, 2013 Share Posted April 14, 2013 Nie wiem co mu jest -.- w łape mu dać ?A nie możesz go po prostu zapytać w jakim celu tam stoją Edit. To samo pomyśleliśmy z kolegą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NFSMW Posted April 14, 2013 Author Share Posted April 14, 2013 Pytałem się czemu nie chce sprzedać to nie chciał odpowiedzieć. Kurcze, takie piękne te bojki, moja kostka z kreweciami i helenkami czeka na tego jedynego i doczekać się nie może. Osobiście myślę że te bojki ma/iał odchowane dla kogoś, ale poco aż tyle ? rozumiem jeden albo dwa ale 20 ? ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba90 Posted April 14, 2013 Share Posted April 14, 2013 Hmmm dziwne. To po kiego grzyba one tam stoją? Jak zniknął wszystkie to będzie wiadomo, że były zamówione dla kogoś. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NFSMW Posted April 14, 2013 Author Share Posted April 14, 2013 Muszę właśnie jutro to sprawdzić bo aż korci człowieka, pewnie były zamówione dla kogoś bo nawet przy kasie były tylko trzy kubeczki a normalnie jest ich ponad 30, niby wybór duży ale nic ciekawego tam nigdy nie było, jutro muszę pogadać z nim bo jeśli jest w stanie sprowadzić mi takie okazy to zamówię, bo poluję już od dobrych czasów na tego jedynego a żaden sklep nie chce przyjąć zamówienia . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomeksup Posted April 14, 2013 Share Posted April 14, 2013 Mnie cholera bierze jak widzę ryby w kubku. Powinni zakazać trzymania ryb w takich warunkach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kot-akwarysta Posted May 16, 2013 Share Posted May 16, 2013 Mnie cholera bierze jak widzę ryby w kubku. Powinni zakazać trzymania ryb w takich warunkach. Zgadzam się. Kubki są chyba gorsze od kul. Dziesięć razy mniejsze... :wsciekly: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grader Posted May 18, 2013 Share Posted May 18, 2013 Wiecie oni je tylko sprzedają większości nie interesuje czy ryba dobrze się czuje myśl jest prosta oby ją opchnąć i mieć spokój tak się interes kręci.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts