skit111 Posted April 12, 2013 Share Posted April 12, 2013 Posiadam niewielkie akwarium 25l z filtrem jak w temacie. Do filtra jest podłączony wężyk, który pobiera powietrze. Czy nic nie stoi na przeszkodzie, żebym odłączył ten wężyk całkowicie? Nie zakłóci to pracy filtra? Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że nie będę miał napowietrzanego akwarium, ale chcę potestować jak będzie się zachowywać rybka bez napowietrzacza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xtigerx Posted April 12, 2013 Share Posted April 12, 2013 Posiadam niewielkie akwarium 25l z filtrem jak w temacie. Do filtra jest podłączony wężyk, który pobiera powietrze. Czy nic nie stoi na przeszkodzie, żebym odłączył ten wężyk całkowicie? Nie zakłóci to pracy filtra? Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że nie będę miał napowietrzanego akwarium, ale chcę potestować jak będzie się zachowywać rybka bez napowietrzacza.Wystarczy ruch tafli wody do napowietrzania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_Vall Posted April 12, 2013 Share Posted April 12, 2013 Jak wyloty filtra ustawisz tak by woda lekko falowała to napowietrzanie będzie w sam raz. Od tych bąbelków woda się napowietrza głównie dlatego, że porusza lustrem wody. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit111 Posted April 12, 2013 Author Share Posted April 12, 2013 Dziękuję za odpowiedzi właśnie odłączyłem wężyk i skierowałem wylot filtra tak, żeby tafla lekko się poruszała. No i jestem bogatszy o wiedzę Dzięki za pomoc! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts