Jump to content

Czy to przerybienie?

Recommended Posts

Mam w 126 l następujące osobniki:

12 x neon inessa

15 x neon czarny

5 x kirysek sterby

10 x otosek

Czy uważacie, że taka obsada ilościowo jest w porządku, może moglaby byc mniejsza czy też jest karygodna?

A ja uważam, że w ostateczności może tak zostać nie jest aż tak tragicznie, tylko nie dokupuj już niczego ;) Choc te kiryski z otoskami osobiście trochę mi nie pasują ale jest ok...

Zastanowił mnie jeden wątek w odpowiedziach na zadane pytanie przez tommy888.

Czemu sugerujecie, by tommy888 oddał neony innesa :?: .

Pozwolę sobie tu na pewne porównanie:

Sam mam neony innesa ale nie mogę powiedzieć żeby były to jakieś nadzwyczajnie zachowujące się ryby. Głównym walorem tych ryb jest niespotykane połączenie 3ech barw.

Porównując zachowanie wszędobylskich i ciągle pływających B.sumatrzańskich N.innesa są rybami, które pływają jakby bez określonego celu. Od czasu do czasu jakiś silniejszy neon przegoni kilka centymetrów swojego pobratymca ale sensu w ich pływaniu doszukać się nie mogę. Jedynie karmienie powoduje zmianę w ich zachowaniu. Tu nie odpuszczają pola nawet brzankom. Przyglądałem się ostatnio Neonom czarnym, zachowują się inaczej, jakby ciekawiej. Nie mam w swoim akwarium N. czarnych więc moja ocena może być nieobiektywna.

Ciekawy jestem, czy znajdzie się podobna opinia do mojej.

Pozdr. Yakasu

W takim akwarium mysle ze jest ok

generalnie przyjete jest ze na jedna rybe przypada 1,5 litra wody wiec latwo sobie wyliczyc co nie dotyczy ryb dennych, ktore liczy sie osobno.

Takze mysle ze nawet mozesz cos jeszcze dokupic tylko jak juz masz stadne rybki to njlepiej tez cos stadnego.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...