ryb2ka Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Witam. Od 2 miesięcy mam akwarium 60l i dzieje się w nim od kilku dni coś strasznego. Po pierwsze na dnie leży dużo "mułu" a woda jest jak by biała i na dodatek śmierdzi. Ostatnia podmiana wody ok.40% była tydzień temu. Filtr aquael turbo filter 500 działa 24/24 Parametrów wody nie znam. temperatura wody 26 Obsada: neonki, molinezje, głupiki, danio, glonojady Po drugie od trzech dni neonki mają straszną wysypkę na całym ciele. (białe krostki) Dzisiaj zdechły mi trzy. Ponadto wszystkie ryby są jakby ospałe. Niewiem co mam robić proszę pomóżcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Kup chomika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
verselt Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Zwiększ temperaturę w akwarium do ok 30 stopni to powinno pomóc neonom ... Jak nie umiesz zadbać albo nie masz czasu na akwarium to nie warto męczyć tych ryb . Link to comment Share on other sites More sharing options...
a1212 Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Kup chomika.Lepiej nie. Szkoda męczyć zwierzęta. (Nawet gryzonia ) Twoje akwarium jest zbyt małe dla glonojadów, molinezji i danio. Podaj: -wymiary zbiornika -okres jego funkcjonowania - parametry wody PH i GH Przeczytaj: rybia-ospa-kompendium-wiedzy-t17129.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryb2ka Posted June 26, 2013 Author Share Posted June 26, 2013 Dzięki poradziłam sobie sama, a jak nie chcecie pomóc to po co się wypowiadacie. Macie bardzo fajne forum i miłe, wyrozumiałe nastawienie do ludzi. Gratuluje tylko tak dalej! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts