Koniu Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Witam, zastanawiam się nad tymi filtrami, zależy mi na tym by cicho pracował. JBLe900/901 Tetra EX700 Unimax 250 Z góry dziękuję za doradzenie i pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
S'Sayan Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Polecam Unimaxa 250, JBL'a nie miałem, a co do Tetry słyszałem, że są ciche. Przetestowałem tylko Unimaxa i jestem zadowolony. Unimax cicho chodzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Unimaxa i JBLa mam,są ciche i ogólnie OK. Tetry nie miałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zejnowski Posted April 15, 2013 Share Posted April 15, 2013 Panowie pomóżcie, lepiej jedna Eheim 2213 z małą ilością koszy co za tym idzie problemem z czyszczeniem filtra i tutaj pytanie co ile z praktyki czyści się eheimy. Za plus: niezawodność, doświadczenie i długość na rynku a może jednak JBL, ceny podobne, koszy kilka, też cichy, pytanie jak z żywotnością. Gwarancje niby w jednym sklepie 2 lata w innym 3... Mętlik jak cholera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djbovorta Posted April 15, 2013 Share Posted April 15, 2013 A może Fluval 206 ? Ja takiego używam i jestem bardzo zadowolony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skalar79 Posted April 15, 2013 Share Posted April 15, 2013 Polecam eheim ecco pro 300, u mnie pracuje narazie bezproblemowo wysłane za pomocą palca i entera Link to comment Share on other sites More sharing options...
zejnowski Posted April 16, 2013 Share Posted April 16, 2013 To zapytam inaczej eheim jedno koszowy czy inne wyżej wymienione? Skalar, ile już go używasz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted April 16, 2013 Share Posted April 16, 2013 To zapytam inaczej eheim jedno koszowy czy inne wyżej wymienione? A ja zapytam do jakiego akwarium i jaka obsada? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lmp2 Posted April 16, 2013 Share Posted April 16, 2013 Tetra EX700 również cicha używam już prawie rok i bez jakiś zastrzeżeń. Jedynie co może irytować to glony które ciężko usunąć z kolanka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
S'Sayan Posted April 16, 2013 Share Posted April 16, 2013 Wydaje mi się, że ta rozmowa nie prowadzi do niczego szczególnego. Na forum są setki jak nie tysiące postów o niemalże identycznej tematyce. Każdy filtr, który weźmiesz z tych co wymieniłeś będzie działał. To jest tak jak byś miał do wyboru BMW, Mercedesa i Porsche - wybierasz ładniejszy/brzydszy, większy/mniejszy, czerwony/czarny i nie patrzysz za bardzo na jakość bo na pewno będzie dobra i tutaj masz tak samo. Ja polecam Unimaxa z tego względu, że oryginalne uszczelki, wirniki, ośki itp. jest wiele razy tańsze bo jest krajowy, a nie zagraniczny i nie musi nikt płacić podatków czy co tam się płaci za przywiezienie do kraju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zejnowski Posted April 16, 2013 Share Posted April 16, 2013 No i ta odpowiedź mnie satysfakcjonuje, nie znalazłem podobnej w ten sposób wyrażonej opinii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts