Ren86 Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Moje kabomby zaczynają mnie denerwować. Rosną zbyt szybko i ścinanie ich powoduje że wyglądają nieładnie i za bardzo się rozkrzewiają. Prosiłabym bardzo o doradzenie jaki gatunek byłby dobry na tło azji, dorastający może do 35 cm? Moje światło to 0,6 W/L, nawożę, jest bimbrownia, podłoże to piasek zmieszany z drobnym żwirkiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamikaze Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Moje kabomby zaczynają mnie denerwować. Rosną zbyt szybko i ścinanie ich powoduje że wyglądają nieładnie i za bardzo się rozkrzewiają. Prosiłabym bardzo o doradzenie jaki gatunek byłby dobry na tło azji, dorastający może do 35 cm? Moje światło to 0,6 W/L, nawożę, jest bimbrownia, podłoże to piasek zmieszany z drobnym żwirkiem. Ja dziś na tło zamówiłem Eleocharis vivipara. Będzie we wtorek u mnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Może microsorum thin leaf lub hygrophila corymbosa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArMasteR Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Albo rogatek, ale to wyjdzie na to samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chuck Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Osobiście używam nurzańca, błyskawicznie zarasta, można go łatwo przycinać, a mimo to na całej długości wygląda tak samo atrakcyjnie, Za tło może Ci posłużyć 90% wysokich roślin, włącznie z jakimiś mchami itp, to tylko zależy od Twojej koncepcji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ren86 Posted April 11, 2013 Author Share Posted April 11, 2013 Ja dziś na tło zamówiłem Eleocharis vivipara. Będzie we wtorek u mnie. Cudowne! Musze to mieć w swoim akwarium! I microsorum thin leaf. Dzięki Wam. Zamykam. Mapet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts