czapla Posted April 29, 2009 Share Posted April 29, 2009 Od pewnego czasu dokładnie od tygodnia mam brzankę pięciopręgą, przez 3-4 dni od zakupu było wszystko ok (było żywa, jadła, normalnie się zachowywała), ale od 3 dni praktycznie stoi w jednym miejscu, niczym się nie interesuje, nie je, cały czas przebywa przy filtrze, nawet próbowałam ja wypędzić z tego miejsca na czas jedzenia, ale ona nawet nie wykazuje chęci ruchu i zaraz wraca w to miejsce przy filtrze, płetwy są całe żadnych plamek nie ma, ale cały czas jest osowiała, nie wiem o co chodzi. Czy to może byc choroba ??? Inne ryby sa normalne i nic im nie dolega. Co o tym myślicie?? Dostosuj watek do regulaminu działu Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinb17 Posted April 29, 2009 Share Posted April 29, 2009 niczym sie niemartw to normale Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukix Posted April 29, 2009 Share Posted April 29, 2009 Nie wiem co jest z twoją brzanką, ale według mnie to nie jest normalne Link to comment Share on other sites More sharing options...
NirwAnia Posted April 29, 2009 Share Posted April 29, 2009 Prosimy o dane dotyczące zbiornika: obsada, sprzęt, pokarm, chemia itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted April 29, 2009 Share Posted April 29, 2009 a masz więcej brzanek? bo może być słabsza a przez to zastraszana Link to comment Share on other sites More sharing options...
czapla Posted April 29, 2009 Author Share Posted April 29, 2009 Zbiornik 25l, mam 7 brzanek i glonojada, mam filt z napowietrzaczem i grzałkę ustawioną na 24 stopnie, akwarium działa od trzech tygodni. W akwarium są trzy roślinki i jest ono oświetlane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted April 29, 2009 Share Posted April 29, 2009 Pozostawię to bez komentarza przeczytaj wątki o zakładaniu akwarium i o rybach które masz Link to comment Share on other sites More sharing options...
czapla Posted April 29, 2009 Author Share Posted April 29, 2009 To forum nie służy dawaniu rad tylko mieszaniu z błotem ludzi którzy chcą zająć się akwarystyką tzw. początkujących Prosiłam o pomoc już nie w jednym temacie na tym forum i za każdym razem dostawałam kopniaka, więc nie będę się z wami dalej szarpać. Nie proszę was o ocenę mojej obsady ani zbiornika tylko o pompc w konkretnej sprawie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted April 29, 2009 Share Posted April 29, 2009 Rada oddaj ryby , ryby się trują prawdopodobnie NO2 lub NH3 , zbiornik nie dojrzał, to nie kopniak tylko żebyś przeczytała te wątki to byś wiedziała co zrobiłaś Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts