mat332 Posted April 8, 2013 Share Posted April 8, 2013 Mój glonojad ma płetwy czerwone co to jest? Czy nie zarazi innych ryb? Prosze pomóżcie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desperat Posted April 8, 2013 Share Posted April 8, 2013 Czym go karmisz!? Podaj więcej info o akwa: wymiary, ph, kh, resztę obsady,... Nie glonek tylko Ancistrus sp. bo nawet polska nazwa zbrojnik niebieski jest nieprawidłowa to dotyczy L181, o ile dobrze pamiętam, a ja szczególnie na tym punkcje wyczulony jestem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mat332 Posted April 8, 2013 Author Share Posted April 8, 2013 Karmie zwykłym pokarmem płatki Akwarium ogólne: [72l] Wymiary: 60X30X40 Oświetlenie: T8 1X15w Ogrzewanie: Grzałka 50W z termostatem Filtracja: filtr hj-311b, wiem że troche słaby Podłoże: zwyczajny żwir rzeczny Ozdoby: Kokos i skałki Rośliny: Kabomba, zielona reszty nie znam nazwy Obsada: Neony innesa x10 Zwinnik jarzeniec x4 Żaglowiec skalar x2 Gupik pawie oczko x2 Glonojad zbrojnik x3 ph to tak 6,5 - 7,0 kh -nie mierzyłem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desperat Posted April 8, 2013 Share Posted April 8, 2013 Skalary do oddania. Zwinniki wymień na neonki. Karmienie hmm, płatki to jak znam los pewnie tylko resztki zbiera, daj mu np. ogórka czy cukinie najlepiej z własnego ogródka bo z ze sklepu to wiadomo,... Co do choroby to po prostu nie wiem wygląda jakby się zraniła np. podczas walki, ale nie jestem pewien. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted April 8, 2013 Share Posted April 8, 2013 Zbrojnik, czy jak go zwał jest w złej formie. Masz przerybione akwa i do tego za małe dla tych ryb. Podejrzewam ogólne osłabienie i zatrucie amoniakiem. W takim stanie ryby będą łapać wszystkie możliwe infekcje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts