ryb2ka Posted April 8, 2013 Share Posted April 8, 2013 Od trzech dni widzę, że dwie moje molinezje chowają się na dnie między roślinkami i uciekają przed innymi rybami (wychodzą tylko na karmienie). Są dosyć grube od około 2 tygodni. Czy to może być ciąża? Zbiornik 60l, mam go od 2 miesięcy; 7x danio, 4x gupik, 10x neon czerwony, 4x molinezja; lampa T8 15W DL, filtr aquael turbo filter 500, grzałki nie ma; stała temperatura wody to 26, parametrów nie znam. A to zdjęcie jednej z molinezji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabcia2000 Posted April 8, 2013 Share Posted April 8, 2013 Sprobuj na tej stronie http://www.superakwarium.pl to jest ta sama strona co ta na ktorej jestesmy tyle ,ze nie forum. wpisz w szukaj '' Choroby ryb'' i ci rozne wyskocza bo niewiem szczeze czy to ciaza wiec lepiej przygotowac sie na wszystko Forum wymaga polskich znaków i interpunkcji. To nie pierwsze upomnienie. Dulle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted April 8, 2013 Share Posted April 8, 2013 Po sylwetce bardziej przekarmienie. Robisz głodówkę raz w tygodniu? ( dzień bez karmienia?) Masz jakieś ozdoby, rośliny w akwarium? Jak długo dojrzewał zbiornik przed wpuszczeniem ryb i jak długo masz te ryby? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryb2ka Posted April 9, 2013 Author Share Posted April 9, 2013 Nigdy nie robiłam głodówki rybką. Mam w akwa jedną sztuczną roślinke zamek i kamyki (ok.1cm ) Zbiornik dojrzewał miesiąc a ryby mam od dwuch tygodni. Jedna z nich już od początku taka była ale pływała normalnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted April 9, 2013 Share Posted April 9, 2013 Raz w tygodniu rób rybom dzień bez karmienia, tak dla zdrowia i dla oczyszczenia akwarium. Ps. Barwione zamki i kamyki często zatruwają wodę i psują jej parametry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryb2ka Posted April 9, 2013 Author Share Posted April 9, 2013 Dzięki za odpowiedź. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts