ryb2ka Posted April 8, 2013 Share Posted April 8, 2013 Mam zamiar kupić akwa 170l -200l czy mogę trzymać tam 6 skalarów i 6 paletek ? Co jeszcze możecie zaproponować do takiego akwa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtass9 Posted April 8, 2013 Share Posted April 8, 2013 Raczej nie poleca się trzymać skalarów z paletkami,poza tym nie wiadomo jakie mają być wymiary akwa i 6 skalarów gdy dorośnie to może być problem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryb2ka Posted April 8, 2013 Author Share Posted April 8, 2013 Jakie ryby mogłabym trzymać z paletkami, a jakie ze skalarami? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madk Posted April 8, 2013 Share Posted April 8, 2013 Można trzymać skalary i paletki razem w akwarium ,ale ani 1 ani 2 nie można w takim małym . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skalu123 Posted April 8, 2013 Share Posted April 8, 2013 Wież ze skalarami trzymaj spokojne ryby z własnego doświadczenia wiem że skalary to takie hardy że możesz rok wody w akwa nie zmieniać i ci nie zdechną przewoziłem je 150km i nic z nimi nawet neony mogą pływać mam 2skalary i 4neony(było pięć skalary na początku jednego zjadły) a co do paletek to nie mam o nich zielonego pojęcia nie zetknąłem się z nimi w praktyce (czyszcze akwa co 2 mies podmieniam wodę ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted April 14, 2013 Share Posted April 14, 2013 Skalary od 100x40x50. Czyli w 200l jedna parka. Skalu123 się nie słuchaj, bo człowiek bredzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skalu123 Posted April 14, 2013 Share Posted April 14, 2013 człowieku mam te skalary już około 3-4 lat i ani razu nie były chore. Wiem że na pewno masz większe pojęcie o akwarystyce ale swoje wiem. ryb2ka możesz spokojnie 3-4 skalary tam walnąć. I nic im nie będzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted April 14, 2013 Share Posted April 14, 2013 Jak chcesz takie farmazony ludziom wciskać to znajdź sobie inne forum, albo przynajmniej nie wypowiadaj się w tym dziale. Zbyt długo pracowaliśmy na to żeby ludzie tutaj zaczęli myśleć kategoriami dobra ryb. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts