Koko Posted April 7, 2013 Share Posted April 7, 2013 Mam filtr Fan 2 plus w akwarium 55L, raczej nie zamierzam go zmieniać ze względów finansowych, po prostu taki dostałam za darmo. W drugim akwarium mam tylko stadko RC i inny filtr, do którego namiętnie wchodziły, zabezpieczyłam go pończoszką i jest spokój. Krewetki jak to one, szybko wzięły się za rozmnażanie i niedługo stadko zacznie się powiększać, chciałabym więc "przerzucić" je do większego zbiornika, gdzie bojownik ograniczył by ilość młodych (dorosłych on nie rusza, sprawdzałam ) Filtr (Fan 2) ma spore te szparki wlotowe i krewetki bez problemu wejdą do środka (tym bardziej młode). Z drugiej strony jeśli i jego wsadzę do pończoszki to czy on w ogóle będzie czyścił? A może dobrym wyjściem byłoby ułożenie go w poziomie, powiedzmy w 2/3 wysokości akwarium? Zależy mi na krewetkach w tym akwarium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtass9 Posted April 8, 2013 Share Posted April 8, 2013 To może zamiast tego pojemnika,zamontuj tam gąbkę,ja tak miałem i było ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts