Tazz Posted April 6, 2013 Share Posted April 6, 2013 Witam. Wczoraj po resecie zalałem akwarium, nalałem Carbo i innych nawozów. Po kilku godzinach na roślinach pojawiły się bombelki, myślę że ok. Budzę się rano... Na całych szybach bombelki, a na roślinkach nie. Czy to normalne? Nigdy czegoś takiego nie widziałem, a woda przy filtrze jest nieźle spieniona. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał47 Posted April 6, 2013 Share Posted April 6, 2013 Tak ja to samo miałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robos7 Posted April 6, 2013 Share Posted April 6, 2013 Po zalaniu akwarium przeważnie są pęcherzyki powietrza na ścianach i ozdobach, ale po kilku dniach to minie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted April 6, 2013 Author Share Posted April 6, 2013 Czyli nie muszę się przyjmować i mogę dawać ryby? (Woda ze starego akwa jest ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunay Posted April 6, 2013 Share Posted April 6, 2013 Na szybach możesz spokojnie gąbeczką je zetrzeć. Tak, możesz dawać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desperat Posted April 6, 2013 Share Posted April 6, 2013 Z wpuszczeniem lepiej poczekać, w końcu bakterie nitfrikacyjne osadzają się na podłożu w filtrze itd, w wodzie ich tak dużo w porównaniu np. ceramiki nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts