darek1236 Posted April 5, 2013 Share Posted April 5, 2013 Witam zakupiłem Wapien Czerwony Koralowiec z serwisu Allegro http://allegro.pl/wapien-czerwony-koral ... 87947.html. Po 2 tygodniach od włożenia woda stała się mleczna. Mam filtr AQUAEL Turbo Filter 1000. Stosowałem węgiel aktywny oraz wkład do filtracji biologicznej. Woda cały czas jest mleczna (widać zawieszone drobne cząstki). Roślinki zaczęły brązowieć. Czy istnieje sposób na pozbycie się mlecznej wody? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desperat Posted April 5, 2013 Share Posted April 5, 2013 Tak z ciekawości jaki masz biotop w akwarium? Koralowiec nie jest polecany nawet do malawi, bo ma ostre krawędzie i zatwardza wodę jak to wapień. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
darek1236 Posted April 5, 2013 Author Share Posted April 5, 2013 Mam baniak ogólny. Akwarium-126l -Zbiornik założony 7 miesiące temu -Ph-7 -Twardości nie znam -Temperatura stała 26-27 stopni -Oświetlane 10 godzin dziennie -Ryby karmione 3 razy dziennie. -Obsada: Mieczyk Hellera x2 Kiryśnik Plamisty x1 Glonajad x 2 Danio Pręgowane x 3 Brzanka Pięciopręga x 2 Bocja Wspaniała x 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts