MixEEr Posted April 3, 2013 Share Posted April 3, 2013 Witam, moje akwarium: -160l (100x40x40) -3x39W -filtr kubełkowy tetra ex1200 (w środku ceramika i gąpka/flizelina) -masa roślin + nawożenie solami -ryby: 20xneon,20xdanio,7xotosek,4xkosiarka,8xkirysek pstry -podmiany- raz w tygodniu 18/19litrów (taka mam butle - 18,9l) było w tym akwa 5 paletek, co się okazało (po badaniu mikroskopowym odchodów) paletki mają pasożyty (nicienie) . . . - paletki teraz są w oddzielnym zbiorniku, będą odrobaczane. -metoda leczenia: levamisol do czego zmierzam ? -chciałbym te paletki trzymać w tym zbiorniku z roślinami, tylko skoro paletki maja pasożyty, to pewnie cała obsada je ma, i moje pytanie, czy levamisol (levamol 10%) nie zabije mi któryś ryb (np. otosków/kosiarek?) -chodzi o to że co z tego jak palety wyleczę, włożę je do akwa i znowu nałapią robaków od innych ryb . . . co robić ? pozdrawiam Mikołaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted April 3, 2013 Share Posted April 3, 2013 Masz za małe akwarium na taką ilość ryb. Co byś nie zrobił i tak będą chorowały. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MixEEr Posted April 3, 2013 Author Share Posted April 3, 2013 Oki, co usunąć? Do ile zredukować obsadę? Myślałem mam wywaleniem danio? Ale czy to i tak nie będzie za dużo? Nawet bez tych danio? tapnięte z telefonu pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted April 3, 2013 Share Posted April 3, 2013 Zacznijmy od tego że ten baniak jest za mały dla palet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts