michael19993 Posted April 2, 2013 Share Posted April 2, 2013 Witam, to jest mój pierwszy post i nie miejcie mi niczego za złe. Od niedawna zauważyłem że moje rybki po karmieniu pływają przy powierzchni wody. A potem mają takie długie, cienkie, przezroczyste gówienka. Co się dzieje, co im dać??? Są takie osłabione. Z góry dziękuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomeksup Posted April 2, 2013 Share Posted April 2, 2013 Ewidentnie coś z pokarmem. Mają kłopoty z trawieniem. Zapalenie żołądkowo-jelitowe. Podobnie jest u zbrojników, które żywią się pokarmem mięsnym. Jak z ich brzuchem ? Napuchnięty ? Później robi się zapadnięty, a potem ryba idzie do nieba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michael19993 Posted April 2, 2013 Author Share Posted April 2, 2013 Nie nic się z brzuchem nie dzieje. Po karmieniu ryby maja złe samopoczucie i się nie ruszają z miejsca. A szczególnie narybek ma takie długie przezroczyste gówienka. To na jaki pokarm zmienić, mam tetra pro colour tylko nie oryginalnie pakowany ( A tak a propo czy te pokarmy oni podrabiają czy po prostu tylko rozsypują z dużych opakowań ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomeksup Posted April 2, 2013 Share Posted April 2, 2013 Poczytaj o tych odchodach - to jest zły znak. Uruchom google, wpisz: przezroczyste odchody u ryb akwariowych i masz. Poczytaj kilka rzeczy, nie wzoruj się tylko na jednym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michael19993 Posted April 2, 2013 Author Share Posted April 2, 2013 A mógłbyś podać mi jakieś linki bo ja szukam i nie potrafię znaleźć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
polak82 Posted April 2, 2013 Share Posted April 2, 2013 viewtopic.php?f=6&t=16197 Tu powinieneś coś znaleźć. Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kot-akwarysta Posted April 3, 2013 Share Posted April 3, 2013 Witam! Czy ktoś wie jak powinny wyglądać odchody rybek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michael19993 Posted April 4, 2013 Author Share Posted April 4, 2013 Nie powinieneś ich w ogóle widzieć jako ciągnących się za rybą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
polak82 Posted April 4, 2013 Share Posted April 4, 2013 A jeśli się ciągną to co to oznacza? Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michael19993 Posted April 4, 2013 Author Share Posted April 4, 2013 Różne rzeczy zależy czy są przezroczyste czy krwawie itd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kot-akwarysta Posted April 7, 2013 Share Posted April 7, 2013 Witam!Moje molinezje mają odchody normalne przeplatające się z białymi, cienkimi nitkami(które ciągną się za rybą).Co to oznacza??? Ryby wyleczone!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts