King_PatryQ Posted March 31, 2013 Share Posted March 31, 2013 Czy to ospa? Podalem juz 11.2ml Ichito. (112l akwa) https://www.youtube.com/watch?v=R-1wGWK-a9M&feature=youtube_gdata_player Wyłączcie sobie dźwięk bo u mnie sa goscie a przesylam z telefonu i nie mialem jak wyciszyc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martusia86 Posted March 31, 2013 Share Posted March 31, 2013 Filmik kiepskiej jakości, ale wydaje mi się że jest to ospa, podawaj CMF i daj temperaturę 31*C. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ogopogo Posted March 31, 2013 Share Posted March 31, 2013 Ja tam niczego nie widzę, niestety... Dobry byłby dodatkowy opis objawów, nietypowych zachowań i zbiornika. Jeśli to ospa, to dokończ kurację Ichtio (nie ma potrzeby zmieniać na CMF). Z podnoszeniem temperatury ostrożnie - pomaga w leczeniu, ale tylko jeśli nie przekracza max dla obsady Wtedy obowiązkowo zwiększ napowietrzanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
King_PatryQ Posted March 31, 2013 Author Share Posted March 31, 2013 Dokładniejsze zdjęcie. Wysłane z mojego GT Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostka99 Posted March 31, 2013 Share Posted March 31, 2013 Noo przynajmniej na tym gupiku na dole widać białe kropki, ospa na bank. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
King_PatryQ Posted March 31, 2013 Author Share Posted March 31, 2013 Mam w akwa. Neony, krewetki amano, ramirezy, kosiarke, slimaki hellenki i mase gupukiow. Wczesniej mialem w akwa okolo 28*C chociaż mniej bylo ustawione. Teraz na grzalce ustawilem okolo 31. Czy to nie za dużo dla moich ryb? Wysłane z mojego GT Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostka99 Posted March 31, 2013 Share Posted March 31, 2013 Na kosiarki za małe akwa, 30 stopni zrób na jeden albo na dwa dni, później stopniowo obniżaj temp do ok. 26 stopni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
King_PatryQ Posted March 31, 2013 Author Share Posted March 31, 2013 Za małe dla kosiarek? Chyba nie. Mam na razie 1 ale nawet jak bym miał wiecej to było by ok. Mam stopniowo obniżać, ale jak stopniowo? 1 stopien co kilka dni do konca kuracji? Wysłane z mojego GT-N7100 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostka99 Posted March 31, 2013 Share Posted March 31, 2013 1 stopień na dzień. Jak masz jedną kosiarkę to ok, ale na stadko min. 150l. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zelus525 Posted March 31, 2013 Share Posted March 31, 2013 Are you joking ? Na kosiarki minimum 120 cm, do tego to są ryby stadne. Uważasz, że spokojnie mógłbyś do 112 puścić 5 ryb o długości 15 cm, gdzie to wyczytałeś, a raczej skąd ta wiedza? Ja przy ospie wcale nie podnosiłem, aż tak temperatury, wystarczy 27 stopni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
King_PatryQ Posted April 1, 2013 Author Share Posted April 1, 2013 15cm? Chyba rozmawiamy o różnych rybach. Foto: Palec po to aby zobaczyć wielkość. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts