Skierak Posted April 26, 2009 Share Posted April 26, 2009 Witam mam jedno pytanko 4 miesiące temu kupiłem 2 kiryski pstre, od tego czasu kiryski nic nie urosły, jedenie ich płetwy grzbietowe, które stają się nie proporcjonalne do ich ciała, czy to jest normalne?? Dla przykładu 1 miesiąc temu kupiłem kiryska spiżowego, który urósł drugie tyle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sikor Posted April 27, 2009 Share Posted April 27, 2009 akwa opisz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skierak Posted April 27, 2009 Author Share Posted April 27, 2009 Akwarium 50L Filtr: AQUEL fan mini Grzałka: AQUEL 50W Brzęczek 2x Kabomba 3x Moczarka 2x Dąbczak 1x Kryptokoryna 2x Trawki 2x Gurami (w nowym akwarium) 2x Skalarki (małe, w nowym akwarium) 1x Molinezja (w nowym akwarium) 5x Gupik 3x Platka 3x Kirysek (1 spiżowy, 2 pstre) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kochanica_diabła Posted April 27, 2009 Share Posted April 27, 2009 i ty to wszystko trzymasz razem? w 50 l? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skierak Posted April 27, 2009 Author Share Posted April 27, 2009 Chyba napisałem, że część rybek jest przełożona do nowego akwarium 96L. (Czytaj ze zrozumieniem) W tym 50L zostały mi 3x gupik 3x platka 3x kirysek, a reszta rybek została przełożona do nowego akwarium. EDIT: Te płetewki wyglądają jakby były urwane, są takie postrzępione przy końcówkach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bluee15 Posted April 28, 2009 Share Posted April 28, 2009 Edytuj posty, nie pisz jednego pod drugim. Urwane płetwy? Może on ma Martwicę Płetw? Czy końcówki płetw są jaśniejsze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted April 28, 2009 Share Posted April 28, 2009 jeden mój kirysek pstry ma taką długą płetwę grzbietową to odmiana hodowlana i nie należy się tym przejmować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bluee15 Posted April 28, 2009 Share Posted April 28, 2009 wielkopletw u molinezji też to się sprawdza? Bo ja mam samca z dłuugą płetwą grzbietową. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo180 Posted April 28, 2009 Share Posted April 28, 2009 no u molinezji tez a szczegonie nu samcow moje molinezje włąsnie maja takie płetwy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skierak Posted April 28, 2009 Author Share Posted April 28, 2009 Tak, z początku te płetwy były długie a teraz są mniejsze. Czubeczi płetw są zaokronglone i jaśniejsze, jak to jest martwica płetw to czym jest spowodowana i jak ją zwalczyć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo180 Posted April 28, 2009 Share Posted April 28, 2009 moze nie sa chore obserwuj czy jedza i czy normalnie pływaja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skierak Posted April 28, 2009 Author Share Posted April 28, 2009 Tak to zachowują się normalnie, nie widze żadnych zmian w zachowani itp... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts