sirpuchcia Posted March 30, 2013 Share Posted March 30, 2013 Nadszedł ten czas, kupuje akwarium 300l. myślałem nad tym : http://allegro.pl/show_item.php?item=3110374417&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62 Zaraz Po świętach zamawiam Stolik pod akwarium już zrobiony, potem wrzucę fotki. filtr: jbl e901 podłoże : piach dekoracja : korzenie, liście, może jakieś anubiasy lub inne roślinki obsada: 4 skalary EDIT chciałbym zrobic coś naprawdę wow wiec liczę na Waszą pomoc bo bez tego ani rusz Edytuj posty! Następnym razem będzie ostrzeżenie. kubas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
domino Posted March 30, 2013 Share Posted March 30, 2013 Może zrób czarne wody? Ten filtr masz już kupiony?, nie będzie za mały? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sirpuchcia Posted March 30, 2013 Author Share Posted March 30, 2013 Filtr już jest z mniejszego zbiornika. Jak będzie za mały to kupię jbl e1501 planuję jeszcze : 20 x kirysek strumieniowy 2+5 pielęgnica kakadu / 4 akara z Maronii Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zelus525 Posted March 30, 2013 Share Posted March 30, 2013 Parametry wody, potem pomyślimy nas obsadą. Do skalarów proponuję apistogramma agassizi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sirpuchcia Posted March 30, 2013 Author Share Posted March 30, 2013 parametry kranówy podam po swiętach mam dostęp do wody o gh 2 od taty z pracy, więc z twardością nie powinno byc problemów. nemo130: Pisownia! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sirpuchcia Posted April 2, 2013 Author Share Posted April 2, 2013 Parametry wody: Będę się starał osiągnąć pH = 6,5 GH = 3,5 Wystraczy? Czy jakieś propozycje na ciekawe tło by ktoś podrzucił? Czy jak wsadzę tam pare anubiasów i limnobium to bardzo biotop zaburzę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted April 2, 2013 Share Posted April 2, 2013 Jeśli masz pewność, że dasz radę mieć takie parametry, to będzie ok. Limnobium jest ok, ale anubias już nie bardzo. Ja bym Ci proponował: 4 x P. scalare 20 x Corydoras arcuatus 2+4 x Apistogramma cacatuoides 30 x Hemigrammus bleheri Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sirpuchcia Posted April 3, 2013 Author Share Posted April 3, 2013 4 x P. scalare już mam, czekają na nowy lepsdzy dom 20 x Corydoras arcuatus zamówione w zoologicznym, za miesiąc powiiny być 2+4 x Apistogramma cacatuoides, 1+2 już tez jest i podobnie jak ci wyżej czekają na nowy dom Ławica chyba jakaś inna, ale nad tym pomyślimy jak już wszystko ine będzie gotowe. Ponawiam prośbe nad pomocą z tłem. Myślałem nad brystolem czarnym z tyłu i w środku łupek czarny klejony silikonem akwarystycznym? Pod piach dawać jakąś ziemię ogrodowa? Co ze strefami beztlenowymi tworzącymi się pod piachem? Liście dębu i szyszki olchy. Dużo tego? Co ile to się wymienia? No i roślinki, co tam w małej, skąpej ilości mogę wsadzić? Coś zielonego musi być Korzenie. Jakie? Te amazonia z allegro czy jakieś inne? EDIT myślałem też o Dicrossus maculatus 2 + 4 i Apistogramma bitaeniata 2 + 4 ? Regulamin 6.2 +1 kubas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted April 3, 2013 Share Posted April 3, 2013 Pytania które masz to nie działka obsad ;]. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts