przemyslaw111187 Posted March 28, 2013 Share Posted March 28, 2013 Witam Jestem nowy na forum wiec prosze o wyrozumialosc Zakupiłem Filtr Aquael MidiKani 800 podlaczylem i mam kilka watpliwosci Wczesniej mialem Aquael Fun 3 ktory poruszal i napowietrzal wode wyraznie mam zbiornik 112 l Po zainstalowaniu nowego kubla nie ma napowietrzania nie widac babelkow w zwiazku z czym czy ryby nie udusza sie z brau tlenu? Co zastosowac zeby pojawily sie bable z powietrzem ? Druga watpliwosc to filtr ma podobna 700l na godzine przepustowosci jest ustawiony na maks a strumien ktory wyplywa z wylewki jest dosc powolny i malo obfity Czy to normalne w filtrach kubelkowych? a moze cos zle podlaczylem Na pokrywie filtra nie ma oznaczen gdzie jaki waz podlaczyc do jakiego wyjscia moze to jest to? Filtr ma pompke zewnetrzna Zgory dziekuje za odpowiedzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fivix Posted March 29, 2013 Share Posted March 29, 2013 A może jest nie do końca odpowietrzony? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemyslaw111187 Posted March 29, 2013 Author Share Posted March 29, 2013 To jak sie odpowietrza tego Aquaela? Niema pompki recznej odpowietrzajacej Pompke turbine mam na zewnatrz akwarium zeby pobral wode zasysam drugim wezem powrotnym gdy ssawny jest wsadzony do akwarium.Wczesniej zalalem kubelek do pelna i jakos to chodzi ale wydaje mi sie ze to nie jest to powtarzam ze wczesniej nie mialem nigdy filtra zewnetrznego wiec moge sie mylic A co z tym napowietrzaniem jeszcze? Opisalem wszystko w pierwszym poscie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
faberone Posted March 29, 2013 Share Posted March 29, 2013 Witam Znalazłem taką stronę jest tu dobrze przedstawione podłączenie tego filtra:http://www.aquafanat.com.ua/pages-view-588.html Bąbelków z filtrów zewnętrznych nie otrzymasz.Napowietrzanie realizowane jest poprzez ruch powierzchni wody. I jeszcze jedno tak profilaktycznie.Oczywiście zeolit i ceramikę wypakowana z woreczków foliowych tak? Pozdrawiam faberone Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemyslaw111187 Posted March 29, 2013 Author Share Posted March 29, 2013 Wypakowana i przemyta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts