Molinek Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 Cześć , Mam małe pytanko odnośnie wyglądu . A więc tak czy jak bym obrócił akwarium profilowane [50l] tyłem do przodu , ( plecy będą z przodu ) to czy to ładnie będzie wyglądać ? Właśnie moja pokrywa ................ w sumie każda ma taką gałkę z tyłu na kable i wężyki i czy to nie będzie szpeciło ogólnego wyglądu akwarium ? Czy śmiało obracać profilem do tyły ( mogłem kupić proste) Z góry dzięki za odpowiedzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bielszczanin Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 No nie wiem,musiałbyś zrobić drugą dziurę na kable,miałbyś więcej zabawy z tłem. Szczerze mówiąc nie wiem jak to będzie wyglądało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goosia Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 W galerii tego forum widziałam 2 zbiorniki profilowane, ustawione odwrotnie czyli "prostym" od frontu. Jeden udało mi się odszukać: 260l-wysokie-t31570.html?hilit=260l%20Wysokie Tutaj kolega nie ma problemu z pokrywą, a wydaje mi się, że i u Ciebie dałoby radę jakoś te wyloty kabli zamaskować i poprowadzić je inaczej wewnątrz. Mnie bolą oczy jak patrzę wgłąb profilowanego akwa, ale jak ktoś takie już kupił i umiejscowienie na to pozwala, to jest to świetny pomysł. Dasz radę ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Molinek Posted March 28, 2013 Author Share Posted March 28, 2013 Dzięki za trochę otuchy dla mnie ale jedno będzie takie bardzo widoczne a mianowicie ta jakby "gałka" na wężyki i kable czy to nie będzie aż tak szpeciło ? a z wycięciem to nie ma problemu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted March 28, 2013 Share Posted March 28, 2013 Wytnij wszystko co wystaje z tyłu i wklej na całą długość (i wysokość oczywiście) listwę w kolorze pokrywy. Ja tak robiłem- wyglądało dobrze . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Molinek Posted March 28, 2013 Author Share Posted March 28, 2013 Okej dzięki a czy mógłbym zobaczyć właśnie twoją pokrywę po takowych przeróbkach ? oczywiście jeżeli możesz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted March 28, 2013 Share Posted March 28, 2013 Niestety posiadam tylko zdjecia z przygotowań do wklejenia listwy. Tak to wyglądało przy tymczasowym zamaskowaniu grubą taśmą i czarną kartką Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Molinek Posted March 28, 2013 Author Share Posted March 28, 2013 No no nawet to wygląda a czym ciąłeś ? :D A czy nie będzie tego widać po dobrym wykończeniu ? Czy profil na tyle daje jakiejś głębi ? : ) Sorki za tyle pytań . Czy może tego nie ciąć tylko zostawić tą "gałę" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted March 28, 2013 Share Posted March 28, 2013 Ciąłem nożem do tapet i brzeszczotem . Różnicy w głębi nie ma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Molinek Posted March 28, 2013 Author Share Posted March 28, 2013 Dzięki ale czy opłaca to ciąć czy po prostu nie zwracać na to uwagi hmm ? a a czym robiłeś już na gotowo a nie tym czasem ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted March 28, 2013 Share Posted March 28, 2013 Opłaca się ciąć- gdy da się listewkę, to pokrywa wygląda dobrze. a czym robiłeś już na gotowo a nie tym czasem ? - tego nie rozumiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Molinek Posted March 28, 2013 Author Share Posted March 28, 2013 Chodzi mi jaką listewką to zrobiłeś , pod kolor pokrywy ? , sorki źle się wyraziłem wcześniej a masz może zdjęcie pokrywy już na gotowca ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted March 28, 2013 Share Posted March 28, 2013 To jedyne fotki jakie udało mi się odzyskać. Listewkę możesz zrobić ze cieniutkiej sklejki- kupisz za grosze gdzieś . Ja osobiście użyłem Reynobondu, ale to inna para kaloszy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Molinek Posted March 28, 2013 Author Share Posted March 28, 2013 Faktycznie inna para kaloszy jakąś sklejkę chyba zastosuję :) a i czy konieczne jest robienie drugiej dziury na wężyki i kable czy da rady jakoś upchnąć ? jak nie to trudno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted March 28, 2013 Share Posted March 28, 2013 Wytnij małą dziurkę 2x2cm i styknie. Jeżeli ta pokrywa jest firmowa (jezeli chodzi o oryginały to miałem styczność tylko z firmą WROMAK) to może być ciężko by to upchnąć. Jeżeli jest to "noname" to jest szasna, że trafiła Ci się troszeczkę szersza pokrywa (nie jest na styk) i kable sie zmieszczą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Molinek Posted March 28, 2013 Author Share Posted March 28, 2013 U mnie jest pokrywa typu "noname" nie wiem jaka firma , powiadasz 2x2 cm wystarczy na wtyczkę , żeby przeszła ? U mnie jest troszkę luzu pomiędzy pokrywą a akwarium myślę że się obejdzie bez cięcia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted March 28, 2013 Share Posted March 28, 2013 Przeciez ma tylko kabel przejść Żeby cała wtyczka przeszła możesz unieść pokrywę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Molinek Posted March 29, 2013 Author Share Posted March 29, 2013 No niby tak nie pomyślałem ( moja głupota ) , mam jeszcze jedno pytanie jak mam pokrywę standard 15 w to jaką świetlówkę do tego dołożyć , jakiś statecznik ,aaaa a ja chcę mieć roślinki z dużymi wymaganiami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted March 29, 2013 Share Posted March 29, 2013 Wyciąg bebechy i kup statecznik 30W lub taki z napisem 2x 15W (przy tym drugim bedzie rozrysowane juz jak podłączyć 2 świetlówki na raz). Najlepiej elektroniczny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Molinek Posted March 29, 2013 Author Share Posted March 29, 2013 Ale to jest do świetlówek t8 a i stary statecznik won ? :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts