Jump to content

Profil na tył ? A plecy na przód ?

Molinek
 Share

Recommended Posts

Cześć ,

Mam małe pytanko odnośnie wyglądu . :)

A więc tak czy jak bym obrócił akwarium profilowane [50l] tyłem do przodu , ( plecy będą z przodu ) to czy to ładnie będzie wyglądać ?

Właśnie moja pokrywa ................ w sumie każda ma taką gałkę z tyłu na kable i wężyki i czy to nie będzie szpeciło ogólnego wyglądu akwarium ? Czy śmiało obracać profilem do tyły ( mogłem kupić proste)

Z góry dzięki za odpowiedzi :)

W galerii tego forum widziałam 2 zbiorniki profilowane, ustawione odwrotnie czyli "prostym" od frontu.

Jeden udało mi się odszukać: 260l-wysokie-t31570.html?hilit=260l%20Wysokie

Tutaj kolega nie ma problemu z pokrywą, a wydaje mi się, że i u Ciebie dałoby radę jakoś te wyloty kabli zamaskować i poprowadzić je inaczej wewnątrz. Mnie bolą oczy jak patrzę wgłąb profilowanego akwa, ale jak ktoś takie już kupił i umiejscowienie na to pozwala, to jest to świetny pomysł. Dasz radę :) !

Dzięki za trochę otuchy dla mnie ale jedno będzie takie bardzo widoczne a mianowicie ta jakby "gałka" na wężyki i kable czy to nie będzie aż tak szpeciło ? a z wycięciem to nie ma problemu :)

No no nawet to wygląda a czym ciąłeś ? :D :D A czy nie będzie tego widać po dobrym wykończeniu ? Czy profil na tyle daje jakiejś głębi ? :) : )

Sorki za tyle pytań . :)

Czy może tego nie ciąć tylko zostawić tą "gałę" :D

Wytnij małą dziurkę 2x2cm i styknie. Jeżeli ta pokrywa jest firmowa (jezeli chodzi o oryginały to miałem styczność tylko z firmą WROMAK) to może być ciężko by to upchnąć. Jeżeli jest to "noname" to jest szasna, że trafiła Ci się troszeczkę szersza pokrywa (nie jest na styk) i kable sie zmieszczą.

U mnie jest pokrywa typu "noname" :D nie wiem jaka firma , powiadasz 2x2 cm wystarczy na wtyczkę , żeby przeszła ? U mnie jest troszkę luzu pomiędzy pokrywą a akwarium myślę że się obejdzie bez cięcia :):)

No niby tak nie pomyślałem ( moja głupota ) , mam jeszcze jedno pytanie jak mam pokrywę standard 15 w to jaką świetlówkę do tego dołożyć , jakiś statecznik ,aaaa a ja chcę mieć roślinki z dużymi wymaganiami :)