Mat Posted April 25, 2009 Share Posted April 25, 2009 Przedwczoraj kupiłem 6 albinosów do siebie do akwarium, prosze mi napisać czy one ppowinny tak wariować w akwa ? Tzn pływają po całej strefie akwa, dość szybko i dynamicznie. Z tego co mi się wydaje to kirysek powinien być denny i powolny. ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jano Posted April 25, 2009 Share Posted April 25, 2009 Z tego co mi się wydaje to kirysek powinien być denny i powolny. ?? Kirysek... ja bym się obraził Link to comment Share on other sites More sharing options...
lwica79 Posted April 25, 2009 Share Posted April 25, 2009 Mat ciesz się . ta dynamika nie jest niczym złym na początku, świadczy raczej na kożyść niż na niekożyść. Kiryski mogą być zaniepokojone przez kilka dni, bo zostały przeniesione z wody o jednych parametrach, do akwa gdzie panują inne. Poza tym chcą szybko poznać akwa, no i mogą też panikować na widok innych rybek. Za najdalej kilka dni powinny już spokojnie żerować na dnie..wypływając tylko co jakiś czas po zapas powietrza. Oby się szczęśliwie i zdrowo chowały ps. A jedzonka im nie brakuje? bo moje zaczynają pływać w innych strefach akwa jak mocno zgłodnieją . No i jeszcze podobno kiryski szaleją podczas tarła, ale pewnie Twoje są jeszcze za malutkie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mat Posted April 25, 2009 Author Share Posted April 25, 2009 No pewnie, są za maluśne Liliputki ;p Wrzucam tabletki ze spiruliną, więc chyba nie są głodne Dziekuje za wypowiedź teraz jestem już spokojny Link to comment Share on other sites More sharing options...
NirwAnia Posted April 29, 2009 Share Posted April 29, 2009 Dołaczam się do opinii poprzedników. Sama szukałam po akwa 3 dokupionych kirysków Albo chowały się przede mną albo śmigały z zawrotną prędkością. Teraz, po mniej wiecej tygodniu jedzą robale z ręki Pozdrawiam i zamykam temat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts