krzysiup88 Posted March 6, 2013 Share Posted March 6, 2013 Proszę o pomoc chciałbym zamienić świetlówki na led akwarium 112 profil żarówki 2x18w czy możecie pomóc w doborze ilości led? Chciałby jakiś zestaw 2 listw i czy ma to wpływ na rozwój roślin?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lopezz Posted March 6, 2013 Share Posted March 6, 2013 Poczytaj oswietlenie-led-opinie-i-porownania-t54696.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madk Posted March 6, 2013 Share Posted March 6, 2013 Proszę o pomoc chciałbym zamienić świetlówki na led akwarium 112 profil żarówki 2x18w czy możecie pomóc w doborze ilości led? Chciałby jakiś zestaw 2 listw i czy ma to wpływ na rozwój roślin?? Ale chcesz mieć akwarium roślinne czy jakie . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiup88 Posted March 10, 2013 Author Share Posted March 10, 2013 żywe roślinki plus rybki:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sayien Posted March 11, 2013 Share Posted March 11, 2013 Posiadam takie samo akwa i z chęcią włącze się do rozmowy Czytałem te wszystkie wypociny led i wypociny i trochę rzeczy jest tam niejasnych, Czy mi i koledze stykło by takie oświetlenie? http://allegro.pl/dodatkowe-oswietlenie ... 87255.html tzn mocniejsze paski, typu 2x10,1W one są bodajże 75cm długości więc pod 80cm pokrywę 112l akwa powinny styknąć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liuxus Posted March 11, 2013 Share Posted March 11, 2013 Dobrze by było gdyby producent podawał jaki ta oprawa ma strumień świetlny, jakiego typu diody są zastosowane. Moglibyśmy wtedy zacząć gdybać. Sama moc nic nam nie mówi... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sayien Posted March 11, 2013 Share Posted March 11, 2013 Dobrze by było gdyby wypowiedział się ktoś kto posiada takie cudo. Nie wiem czy samemu nie przetestować tego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liuxus Posted March 11, 2013 Share Posted March 11, 2013 na początku tego tematu są wypowiedzi na temat tego sprzętu oswietlenie-led-opinie-i-porownania-t54696.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sayien Posted March 11, 2013 Share Posted March 11, 2013 Faktycznie na początku jest co nie co o tych LEDach, w takim razie spróbuje i ja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts