locdog Posted March 5, 2013 Share Posted March 5, 2013 (edited) Wymiary:60x30x40Podłoże:Piasek z Castoramy Oświetlenie:15W 6500KFiltracja:Aguael MidiKani 800Aquael Turbo 500Flora:Echinodorus bleheriFauna:9x Megalamphodus megalopterus3x Apistogramma agassizi 'Fire Red'7x Otocinclus macrospilus Edited May 15, 2013 by locdog Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArMasteR Posted March 5, 2013 Share Posted March 5, 2013 Podoba mi się, ładnie to zrobiłeś. Cyknij fotki agassizów:) Podaj też parametry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted March 5, 2013 Author Share Posted March 5, 2013 Nie bardzo chcą pozować. Dopiero dzisiaj wpuszczone. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted March 5, 2013 Share Posted March 5, 2013 Hodowlane paskudy? Szkoda trochę. Nie są tak ładne i nie pracują barwą jak normalne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArMasteR Posted March 5, 2013 Share Posted March 5, 2013 Ładne ryby, jednakże jeszcze brakuje im tej czerwieni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted March 13, 2013 Author Share Posted March 13, 2013 Zastanawiam się nad jakimś pływającym zielskiem. Pistia? Zbiornik przykryty pleksi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ermukis Posted March 13, 2013 Share Posted March 13, 2013 Zostań w klimacie Ameryki Płd. i dorwij limnobium. Oryginalniejsze niż pistia i biotopowo będzie nadal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesiu681 Posted March 14, 2013 Share Posted March 14, 2013 Zastanawiam się nad jakimś pływającym zielskiem. Pistia? Zbiornik przykryty pleksi. Pistia , jak i w sumie większość typowych roślin pływających odpada , po prostu nie znoszą one skraplanej wody z szyby (lub pleksii) nad akwarium i gniją. Możesz spróbować z Różdżycą Rutewkowatą , można ją sadzić w podłożu bądź zostawić przy powierzchni jako roślinę pływającą. Poczytaj więcej w , tam będą konkretne informacje. Co do zbiornika to czapki z głów , wygląda pięknie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted March 17, 2013 Author Share Posted March 17, 2013 Dzisiaj miałem dziwną sytuację. Całkowicie zapchał się kubeł, więc samiec apisto co postanowił zrobić? Na moich oczach wpłynął do wylotu i przepłynął kilkanaście cm w górę przez zabrudzony wąż. Gdy odłączyłem pompkę i uniosłem węże do góry to woda go wypchnęła. W pompce była garść syfu. Jeszcze nie pracuje tak jak powinna. W takich akwariach tylko dobry kubeł i jakiś mechanik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted March 17, 2013 Share Posted March 17, 2013 Karm je żywcem, to się za miesiąc nawet samica nie zmieści ;p. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted March 17, 2013 Author Share Posted March 17, 2013 Karmię je mrożonkami bo żywiec jaki mam dostępny w pobliżu to tylko ochotka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted April 1, 2013 Author Share Posted April 1, 2013 (edited) Edited May 15, 2013 by locdog Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ermukis Posted April 1, 2013 Share Posted April 1, 2013 Jednak pistia? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted April 1, 2013 Author Share Posted April 1, 2013 Akurat miałem do niej dostęp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted April 1, 2013 Share Posted April 1, 2013 W sumie nie jest to stricte BW, wiec mógłbyś tutaj wpuścić borelki lub hongsloi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted April 1, 2013 Author Share Posted April 1, 2013 Dzięki. Właśnie zastanawiałem się czy jest sens pakowania do tego baniaka apisto WF skoro mam pod ręką borellki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted April 17, 2013 Author Share Posted April 17, 2013 Zmiana obsady. Agassizi znalazły nowe lokum. Na ich miejsce wylądowała chyba parka A. trifasciata Pozazdrościłem trochę Dulle Niestety samiczka(?) jest stale przeganiana przez samca i rzadko wychodzi z kryjówek, więc jak na razie wrzucam fotki tylko samca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted April 17, 2013 Share Posted April 17, 2013 Bo to charakterne rybki są. Wprowadź target fishe i będzie spokój. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted April 17, 2013 Author Share Posted April 17, 2013 Wprowadź target fishe i będzie spokój. To znaczy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted April 17, 2013 Share Posted April 17, 2013 Musisz mieć ryby, które będą wkurzać samca i to na nich będzie się wyładowywać. Czyli ławica i ewentualnie coś na dno. Nanostomus marginatus by były idealne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted April 17, 2013 Author Share Posted April 17, 2013 Juhuu! Przecież są Megalamphodusy i Otocincluse. Druga sprawa, że nie jestem w 100% pewny czy to samiczka. Jest tak mała, że ciężko rozpoznać płeć. W sklepie były dorosłe, wybarwione samce i młode sztuki. Razem ze sprzedawcą doszliśmy do wniosku, że skoro są małe to pewnie są to samiczki. Teraz nie jestem już co do tego przekonany. Trzeba czekać aż się wybarwi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted April 17, 2013 Share Posted April 17, 2013 Otoski się nie liczą, a obecna ławica jest trochę mało zauważalna ;p. Trójpręgie to kurduple, ale ciekawi mnie jak z większymi ławicowymi to będzie współgrać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted April 17, 2013 Author Share Posted April 17, 2013 To może zwiększyć ławicę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted July 4, 2013 Author Share Posted July 4, 2013 Dawno tu nic nie wrzucałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted July 11, 2013 Author Share Posted July 11, 2013 Pozbyłem się Pistii bo była siedliskiem sinic.Na tył doszły gałązki topoli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts