inka75 Posted March 3, 2013 Share Posted March 3, 2013 Witam, Po dwutygodniowym urlopie okazało się,że moje gupiki z pięknymi ogonami mają je piękne,ale tylko w połowie (druga połowa obgryziona). Zniknęły 2 młode danio różowe,a 4 pozostałe również mają obgryzione płetwy. Czy może ktoś mi podpowiedzieć,która rybka mogła się pożywić płetwami? Na czas urlopu rybki miały wrzuconą kostkę JBL Holly-Day ,a akwarium było zaciemnione. Akwa 200l. filtr wewnętrzny Aqael 500 l/h ,zewnętrzny Eheim 2213 440 l/h Obsada : 4 x danio różowy 2 x danio malabarski 2 x molinezja 2 x gupik 5 x neon Inessa 2 x kirysek spiżowy 2 x gurami niebieski 2 x platka 3 x razbora klinowa 2 x kosiarka 1 x żałobniczka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hanuer Posted March 3, 2013 Share Posted March 3, 2013 Kosiarka, żałobniczka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a1212 Posted March 3, 2013 Share Posted March 3, 2013 W takiej obsadzie wiele rybek może być "agresywna" w stosunku do innych. ( Ja osobiście stawiam na danio malabarskie, gdyż jest ich za mało.) Są "wymieszane" gatunki o różnych wymaganiach, a poszczególnych ich liczba też pozostawia wiele do życzenia... Należało, by "poprawić" obsadę. Proponuje założyć temat w odpowiednim dziale podać parametry wody PH, GH rodzaj podłoża itp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts