dacula Posted March 3, 2013 Share Posted March 3, 2013 Witam, Planuję uruchomić swoje pierwsze akwarium i jak to zawsze bywa na początku, mam sporo dylematów co wybrać. Zdecydowałem się na akwarium jednogatunkowe z neonami. Aktualnie stoję przed dylematem jak najlepiej przygotować podłoże. Zakupiłem drobny żwir bazaltowy (do 3 mm), ale nie wiem co położyć pod żwir, czy dobrym pomysłem będzie JBL AquaBasis Plus? Może coś innego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
micuch11 Posted March 3, 2013 Share Posted March 3, 2013 Wszystko zależy jakie i ile roślin będziesz chciał tam mieć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dacula Posted March 3, 2013 Author Share Posted March 3, 2013 Nie potrafię teraz odpowiedzieć jakie rośliny, ale chce bujnie zbiornik obsadzić. Będę raczej kierował się prostotą uprawy danego gatunku ponieważ jak pisałem w pierwszym poście dopiero zaczynam swoją zabawę z akwarystyką jakoś bardziej poważnie. Jeśli chodzi o oświetlenie to wyliczyłem, ze będę miał około 0.8 W/l. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts