Jump to content

Jaki filtr?

Dudu
 Share

Recommended Posts

i jestem z niego zadowolona.

A ja byłem zadowolony. ;)

Ma 180zł, zamiast oszczędzać, lepiej trochę dołożyć do czegoś markowego. HW jako filtr jest ok, sprawdza się, tylko jakościowo jest to Komunistyczna Chińska Republika Ludowa. Działał mi rok, zaczął warczeć i cieknąć spod pokrywy przy przechyleniu. Obłożony kocem i w szafce jest wciąż minimalnie słyszalny, ale da się z nim żyć. Gdybym nie miał na dobry filtr, to kupiłbym HW, ale gdybym miał większy fundusz - bez zastanowienia brałbym coś markowego.

1000l/h

Fabryczny przepływ podaje się teoretyczny, na krótkich wężach i pustych wkładach. Tutaj to nie teoria, to science fiction. Może 350l/h w porywach przy nowości, później mniej.

Ja właśnie taki mam i jest ok, w miarę cichy, wydajny, nie leci. W miarę dużo mam ryb i sprawdzałem po 2 miesiącach używania jest czysty, wcale nie czyściłem, przetarłem tylko uszczelkę i złożyłem i dalej chodzi. Jestem zadowolony.

Witam. Jaki byście polecili filtr zewnętrzny do akwa 112l do kwoty 180zł? Prosiłbymszybko, bo chciałbym go jeszcze dzisiaj zamówić :) Pozdrawiam

Pośpiech akwarium nie służy ;) Ja niedawno odpaliłam swoje pierwsze akwarium też 112l. Kupiłam filtr JBL e701 - na all kosztował coś ok 249 zł. Jest REWELACYJNY!!! mega prosty w obsłudze, i super cichy. Czytałam o tym, że niektórym tarkocze i warczy ale ja nie miałam z tym żadnego problemu (wcześniej tylko wypłukałam wkłady), od pierwszej minuty MEGA cichy. Lodówka w aneksie 10x głośniejsza ;) Naprawde polecam, ja poczekałam troszkę, odłożyłam więcej kasy i nie żałuje. Pamietaj, że teraz zaoszczędzisz te 70 zł, ale potem możesz się ciągle denerwować, że coś chodzi nie tak. Wydaje mi się, że JBL to naprawde dobra firma.