Dudu Posted March 3, 2013 Share Posted March 3, 2013 Witam. Jaki byście polecili filtr zewnętrzny do akwa 112l do kwoty 180zł? Prosiłbymszybko, bo chciałbym go jeszcze dzisiaj zamówić Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martusia86 Posted March 3, 2013 Share Posted March 3, 2013 Ja mam filtr zewnętrzny HW-302 1000l/h i jestem z niego zadowolona. http://allegro.pl/filtr-zew-hw-302-1000 ... 09547.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted March 3, 2013 Share Posted March 3, 2013 i jestem z niego zadowolona. A ja byłem zadowolony. Ma 180zł, zamiast oszczędzać, lepiej trochę dołożyć do czegoś markowego. HW jako filtr jest ok, sprawdza się, tylko jakościowo jest to Komunistyczna Chińska Republika Ludowa. Działał mi rok, zaczął warczeć i cieknąć spod pokrywy przy przechyleniu. Obłożony kocem i w szafce jest wciąż minimalnie słyszalny, ale da się z nim żyć. Gdybym nie miał na dobry filtr, to kupiłbym HW, ale gdybym miał większy fundusz - bez zastanowienia brałbym coś markowego. 1000l/h Fabryczny przepływ podaje się teoretyczny, na krótkich wężach i pustych wkładach. Tutaj to nie teoria, to science fiction. Może 350l/h w porywach przy nowości, później mniej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunay Posted March 3, 2013 Share Posted March 3, 2013 AQUA NOVA NCF-1000. Mam używam, nie narzekam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martusia86 Posted March 3, 2013 Share Posted March 3, 2013 Co do HW są różne opinie, ja jestem zadowolona z tego filtra, tak samo jak moi znajomi, też go mają już ponad 2 lata. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted March 3, 2013 Share Posted March 3, 2013 Loteria, a jak to mówią: biednych nie stać na oszczędzanie. NCF to też chińczyk, nie zdziwiłbym się gdyby te same chińskie rączki go składały. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
micmm Posted March 3, 2013 Share Posted March 3, 2013 Nie kupuj żadnych chińskich sietów , dołóż kasy i kup : Eheim JBL TETRA coś zgodnie do litrażu i nie będziesz później płakał że coś się z...o Nie znasz innych określeń?-Sławek121 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dudu Posted March 3, 2013 Author Share Posted March 3, 2013 http://allegro.pl/jbl-cristal-profi-e70 ... 03310.html ten dobry? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
micmm Posted March 3, 2013 Share Posted March 3, 2013 Ja właśnie taki mam i jest ok, w miarę cichy, wydajny, nie leci. W miarę dużo mam ryb i sprawdzałem po 2 miesiącach używania jest czysty, wcale nie czyściłem, przetarłem tylko uszczelkę i złożyłem i dalej chodzi. Jestem zadowolony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted March 3, 2013 Share Posted March 3, 2013 Dużo pewniejszy, warto dołożyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
micmm Posted March 3, 2013 Share Posted March 3, 2013 Nie zdziw się ale ten link do filtra to jbl e700 z 3 koszami, a zdjęcia w linku przedstawiają e900 z 4 koszami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick1234 Posted March 6, 2013 Share Posted March 6, 2013 Witam. Jaki byście polecili filtr zewnętrzny do akwa 112l do kwoty 180zł? Prosiłbymszybko, bo chciałbym go jeszcze dzisiaj zamówić Pozdrawiam Pośpiech akwarium nie służy Ja niedawno odpaliłam swoje pierwsze akwarium też 112l. Kupiłam filtr JBL e701 - na all kosztował coś ok 249 zł. Jest REWELACYJNY!!! mega prosty w obsłudze, i super cichy. Czytałam o tym, że niektórym tarkocze i warczy ale ja nie miałam z tym żadnego problemu (wcześniej tylko wypłukałam wkłady), od pierwszej minuty MEGA cichy. Lodówka w aneksie 10x głośniejsza Naprawde polecam, ja poczekałam troszkę, odłożyłam więcej kasy i nie żałuje. Pamietaj, że teraz zaoszczędzisz te 70 zł, ale potem możesz się ciągle denerwować, że coś chodzi nie tak. Wydaje mi się, że JBL to naprawde dobra firma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts