err0r25 Posted March 3, 2013 Share Posted March 3, 2013 Akwarium 300 l wymiary 120-50-50 Oświetlenie od tygodnia 3x54 t5 podloże piach akwarystyczny przeznaczony do malawi tak przypuszczam plus 2 cm zwiru rosliny n ie rosna stoja w miejscu maja dziury itp mm zamiar załozyc akwarium na bazie ziemi ogrodowej typowo ropslinne glonojady mam bardzo duze ktore lamia rosliny mam w planach je oddac prosze o pomoc ziemia plus 4-8 cm zwiru czarnwego korzen itp rosliny beda rosly wtedy ?? njak zrobie restart akwarium zalej woda ktora do tej pory mialem w akwarium zeby moc wpusisc odrazu ryby co myslicie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukas123 Posted March 3, 2013 Share Posted March 3, 2013 Tutaj masz artykuł http://forum.superakwarium.pl/moj-przepis-na-akwarium-roslinne-t46630.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
err0r25 Posted March 3, 2013 Author Share Posted March 3, 2013 Pogadamy na gg doradzisz mi troche. Rainbow - Pisownia ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted March 3, 2013 Share Posted March 3, 2013 Tutaj masz artykuł http://forum.superakwarium.pl/moj-przepis-na-akwarium-roslinne-t46630.html Nie chce się odnosić bezpośrednie do tego co tam jest, ale ogólnie z zasady nie należy ślepo wierzyć tamtym artykułom, lepiej czytać kompendia na samym forum - te są sprawdzane pod względem merytorycznym. Na stronę trafiały już różne dziwne rzeczy. rosliny Jakie? przeznaczony do malawi Który Ci pewnie zatwardza wodę. na bazie ziemi ogrodowej typowo ropslinne glonojady mam bardzo duze ktore lamia rosliny mam w planach je oddac prosze o pomoc ziemia plus 4-8 cm zwiru czarnwego korzen itp rosliny beda rosly wtedy ?? Przynajmniej jakiś czas...ale trzeba się trochę przygotować, akwarium na ziemi też ma swoje "wymagania" i też trzeba mu poświęcić trochę czasu i wiedzy. To nie tak że dajemy ziemie i już mamy spokój. njak zrobie restart akwarium zalej woda ktora do tej pory mialem w akwarium zeby moc wpusisc odrazu ryby co myslicie Jeśli obsada jest mała, akwarium dojrzałe, masz testy na amoniak i związki azotu, a filtr będzie działał w wiadrze podczas całej operacji - to tak. Inaczej nie polecam. pogadamy na gg doradzisz mi troche Pogadajcie na forum, po to jest. Lepiej posłuchać rad kilku osób niż jednej, no i informacje pisane na forum zostają dla potomnych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
err0r25 Posted March 3, 2013 Author Share Posted March 3, 2013 jest ktos kto zajmuje sie dlugo akwarystyka i porozmawia przez jakis komunikator krok po kroku jak to zrobic zeby wszystko ladnie gralo Edit: ma ktos moze na oddanie rosliny akwariowe prosze zaplece za koszty wysylki Regulamin. Aż tak ciężko sie do niego dostosować? +1. Mapet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts