popowski15 Posted March 2, 2013 Share Posted March 2, 2013 Witam chciałbym zapytać was co sądzicie o nawozach multimineral, ferro-aktiv i aquaflorin z firmy tropical. Chciałbym również abyście wypowiedzieli się na temat carbo z aqua art. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paluszekrybny Posted March 2, 2013 Share Posted March 2, 2013 Carbo z aqua artu używałem, działa dobrze, nie zauważyłem różnicy w porównaniu z easycarbo. A co do nawozów od tropicala: multimineral wkraplałem, ale nie zauważyłem raczej różnicy, ferro-aktiv jakiś czas temu wypsikałem do toalety, bo się przeterminował, a jak korzystałem to dziwnym trafem pojawiały się glony. Aquaflorin potassium używałem i używać będę, wydaje mi się że po nim rośliny lepiej wyglądają, nie żółkną i nie robią się na mikrosorium plamki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
popowski15 Posted March 2, 2013 Author Share Posted March 2, 2013 Dzięki za odpowiedź, a powiedz coś więcej o tym carbo (jakie widzisz zmiany i jak ryby się zachowywały po podawaniu oraz czy puszczałeś tlen podając te carbo) i co jeszcze mogę stosować aby poprawić kondycję moich roślin bo mam z nimi problem, najprawdopodobniej wynikający z tego, że mam słabe oświetlenie - jednak nie mogę sobie pozwolić na dokupienie oświetlenia($) Ostrzegałem. Regulamin. +1. Mapet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paluszekrybny Posted March 2, 2013 Share Posted March 2, 2013 Carbo po pierwsze powoduje że rośliny szybciej rosną, dostają kopa po prostu. Nie wiem o co chodzi z tlenem, jeżeli chodzi o bąbelki, to nie korzystam u siebie z brzęczyka (poza tym, napowietrzanie wybija dwutlenek węgla podawany z butli z wody, ale nie carbo), jeżeli chodzi o dwutlenek węgla, to nie podawałem w czasie korzystania z carbo. A co do ryb, żadnych zmian, tak samo krewetki. Chociaż dawki były troszkę wyższe niż te zalecane. Jeżeli masz słabe oświetlenie, to w sumie carbo mało Ci da... A jakie dokładnie akwarium i co tam masz z roślin, no i czym świecisz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
popowski15 Posted March 2, 2013 Author Share Posted March 2, 2013 Świecę t5-15w-6500 na 72l. Nie znam wszystkich nazw roślin więc wrzucę zdjęcie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafa4321 Posted March 3, 2013 Share Posted March 3, 2013 Widzę że masz rośliny sztuczne radzę ci wywal je . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted March 3, 2013 Share Posted March 3, 2013 ...co jeszcze mogę stosować aby poprawić kondycję moich roślin bo mam z nimi problem, najprawdopodobniej wynikający z tego, że mam słabe oświetlenie - jednak nie mogę sobie pozwolić na dokupienie oświetlenia...W takim razie zmień rośliny, bo przy tym świetle tych, które masz nie utrzymasz, żeby nie wiem co dolewać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts