Pasha96 Posted March 2, 2013 Share Posted March 2, 2013 Witam. Jeśli kupię rybki: -brzanka sumatrzańska, -hokejówka amazońska, -gupik pawie oczko, -mieczyk, -molinezja księżycowa, -neon Innesa, -brzanka Denisona, to nie pogryzą się nawzajem i ile mam ich kupić do akwarium 35l? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a1212 Posted March 2, 2013 Share Posted March 2, 2013 Witam.Część. Akwarium już dojrzało? Jakie są parametry wody? -brzanka sumatrzańska, -hokejówka amazońska, -mieczyk, -molinezja księżycowa, -neon Innesa, -brzanka Denisona, Te rybki się nie nadają. Jeśli już chcesz kupić rybki z tego co wymieniłeś to tak ok. 3 sztuki -gupik pawie oczko, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pasha96 Posted March 2, 2013 Author Share Posted March 2, 2013 nie wiem dokladnie paratmetrow wody ale powiem ze akwarium ma juz ponad 5 lat wiec powinno byc ok Używaj znaków interpunkcyjnych, zdania zaczynaj z wielkiej litery oraz zakańczaj odpowiednim znakiem interpunkcyjnym. kubas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a1212 Posted March 2, 2013 Share Posted March 2, 2013 Parametry wody możesz sprawdzić przy pomocy testów lub powinny być podane na stronie firmy dostarczającej wodę do twojej miejscowości jeśli nie ma to znajdź do nich numer telefonu, dzwoń i pytaj o PH i GH wody. Ogólnie wielkość twojego akwarium i tak nie daje zbyt dużych możliwości doboru rybek. Przeczytaj temat: przykladowi-mieszkancy-akwarium-ok-20-35l-t19607.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pasha96 Posted March 2, 2013 Author Share Posted March 2, 2013 To mogę przyznać, że w wodzie dostarczanej do mojego domu jest dużo kamienia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a1212 Posted March 3, 2013 Share Posted March 3, 2013 To za mało, musi być konkretna wartość liczbowa oraz jednostka . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted March 3, 2013 Share Posted March 3, 2013 Do 35L nadają sie tylko gupiki. One lubią twardawą wodę, wiec kranówka się nada. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts