popowski15 Posted March 1, 2013 Share Posted March 1, 2013 Witam od pewnego czasu zaczęły się problemy z roslinami - przedstawiłem to na zdjeciach, nawet na jednej sztcznej porobiły się brązowe plamy. -72l - oświetlenie t5 18w - co2 w płynie (jak narazie) - 02/03/2013 zamierzam kupić - potas i żelazo w płynie z firmy Tropical BŁAGAM PRZEMYŚLCIE TO I POWIEDZCIE MI CO SIĘ DZIEJE. DZIĘKUJĘ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
micuch11 Posted March 1, 2013 Share Posted March 1, 2013 A jakie masz podłoże? Myślę ,że to wina podłoża ,bo jest pewnie jałowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
popowski15 Posted March 1, 2013 Author Share Posted March 1, 2013 dzięki za odp podłoże zwykły czarny bazalt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
micuch11 Posted March 1, 2013 Share Posted March 1, 2013 Możesz dać ziemię pod bazalt lub kulki gliniano-torfowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
popowski15 Posted March 1, 2013 Author Share Posted March 1, 2013 Czy kupywać potas i żelazo ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
basior Posted March 1, 2013 Share Posted March 1, 2013 nawet na jednej sztcznej porobiły się brązowe plamy.Masz sztuczne rośliny w akwarium? Czy źle zrozumiałem. Poza tym masz troszkę za mało światła. Jak chcesz więcej pomocy to opisz dokładnie zbiornik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
popowski15 Posted March 1, 2013 Author Share Posted March 1, 2013 Nie przesadzajmy mam jedną sztuczną i nic się nie stanie. Po prostu nie wiem, co się dzieje na dole rośliny przestały rosnąć, na wysokich roślinach porobiły sie brązowe plamki niżej z zielonych liści porobiły się lekko żółtawe. Filtracja 24/24h, światło co najmniej 10h. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted March 1, 2013 Share Posted March 1, 2013 Zacznij dozować makro i mikro elementy-gotowe lub sole. Wzbogać podłoże,żabienice potrzebują żyznego podłoża. Po co dozujesz CO2 przy takim świetle? Jaka temp.barwowa tej świetlówki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
basior Posted March 1, 2013 Share Posted March 1, 2013 Trzeba mieć wyjątkowego pecha żeby nawet sztuczna roślina "gniła". Tak na poważnie to na początek wywal tą sztuczną roślinę i opisz dokładnie zbiornik według tego schematu - glony-potrzebujesz-pomocy-opisz-zbiornik-t48154.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
popowski15 Posted March 1, 2013 Author Share Posted March 1, 2013 Zacznij dozować makro i mikro elementy-gotowe lub sole. Wzbogać podłoże,żabienice potrzebują żyznego podłoża. Po co dozujesz CO2 przy takim świetle? Jaka temp.barwowa tej świetlówki? Elementy gotowe czyli co, mozesz cos wiecej o tym powiedzieć ? Mam nie kupować jednak potasu i żelaza ? temp: 6500 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted March 1, 2013 Share Posted March 1, 2013 Makroelementy i mikroelementy.Gotowe lub sole do rozrabiania. Poczytaj o nawożeniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts